ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νυστάζετε στην δουλειά; Δεν είστε οι μόνοι

Περίπου 1 στους 6 εργαζόμενους αισθάνεται έντονη υπνηλία στον χώρο εργασίας και πολλές φορές κοιμάται για μερικά λεπτά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο
Νυστάζετε στην δουλειά; Δεν είστε οι μόνοι

Περίπου 1 στους 6 εργαζόμενους αισθάνεται έντονη υπνηλία στον χώρο εργασίας και πολλές φορές κοιμάται για μερικά λεπτά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας στην Μασαχουσέτη.

Στην δημοσκόπηση πήραν μέρος 1.140 εργαζόμενοι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 76% εξ' αυτών αισθάνονται έντονη κόπωση σχεδόν κάθε μέρα της εβδομάδας, ενώ το 30% είπαν ότι “δεν είναι ικανοποιημένοι” ή “είναι απογοητευμένοι” με την ποιότητα και την ποσότητα ύπνου που απολαμβάνουν καθημερινά.

Η επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, δρ. Jennifer Turgiss, υποστηρίζει ότι το πηγαίνει κανείς στην δουλειά κουρασμένος και με ανάγκη ύπνου είναι το ίδιο κακό για τον οργανισμό του, με το να ήταν μεθυσμένος.

Οι εργαζόμενοι που δεν κοιμούνται καλά έχουν χειρότερη συγκέντρωση, παρουσιάζουν αδυναμία στην λήψη αποφάσεων και είναι σημαντικά πιο αδύναμοι να ανταπεξέλθουν σε καταστάσεις στρες στην δουλειά. Η έλλειψη ύπνου βάζει εμπόδια στην συγκέντρωση και την διάθεση για επαγγελματική επιτυχία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι το κύριο αίτιο που κρατάει τους ανθρώπους ξύπνιους τη νύχτα είναι η θερμοκρασία στο δωμάτιό τους με το 85% των συμμετεχόντων να επιβεβαιώνουν ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.

Περίπου το 72%, δήλωσε τους κρατάει ξύπνιους ο/η σύντροφός τους, ενώ το 69% είπε ότι φταίνε διάφοροι θόρυβοι στο σπίτι ή την γειτονιά τους. Επίσης το υπερβολικά φωτεινό δωμάτιο ευθύνεται για την έλλειψη ύπνου στο 53% των ερωτηθέντων και το άβολο στρώμα σε άλλο ένα 40%.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του ινστιτούτου υγείας Virgin Pulse.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι που κοιμούνται λιγότερες από έξι ώρες την ημέρα είναι σχεδόν 30% πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι και εμφανίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η κατάθλιψη και ο καρκίνος .

Διαβάστε επίσης:

Η Νο 1 λύση για… όνειρα γλυκά

Η άπνοια μπορεί να οδηγήσει και σε οστεοπόρωση

Δείτε τα παράξενα που συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε

Τεστ: Μήπως αντιμετωπίζετε πρόβλημα στον ύπνο;