ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι να κάνετε και τι όχι για να γλιτώσετε από το ροχαλητό

Το ροχαλητό συμβαίνει όταν έχουν στενέψει πολύ οι ρινικοί αεραγωγών ενός ατόμου, προκαλώντας τον αέρα που περνά από μέσα να δονεί τον μαλακό ιστό του λαιμού, με κάθε εισπνοή και εκπνοή
Τι να κάνετε και τι όχι για να γλιτώσετε από το ροχαλητό

Το ροχαλητό συμβαίνει όταν έχουν στενέψει πολύ οι ρινικοί αεραγωγών ενός ατόμου, προκαλώντας τον αέρα που περνά από μέσα να δονεί τον μαλακό ιστό του λαιμού, με κάθε εισπνοή και εκπνοή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δε, το έντονο ροχαλητό είναι σημάδι υπνικής άπνοιας. Αυτή, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, κατάθλιψης και διαβήτη. Αλλά ακόμη και αν το ροχαλητό οφείλεται σε εποχιακές αλλεργίες ή ρινική συμφόρηση, υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Δείτε τις πιο σημαντικές ή/και διαδεδομένες από αυτές και το αν αξίζει να τις δοκιμάσετε.

Ρινική ταινία: ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. Όταν η στένωση των ρινικών αεραγωγών είναι αρκετά σοβαρή ώστε να προκαλέσει έντονο ροχαλητό, τότε το πρόβλημα βρίσκεται βαθύτερα. Μια απλή ρινική ταινία συνήθως δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Απώλεια βάρους: ΑΞΙΖΕΙ. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να προσθέσει ιστούς στο λαιμό, οι οποίοι πιέζουν και περιορίζουν τους αεραγωγούς και οδηγούν σε δονήσεις που παράγουν ροχαλητό.

Ξαπλώστε στο πλάι: ΑΞΙΖΕΙ. Επειδή υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στο λαιμό, όταν είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα, η στροφή προς το ένα πλευρό σας, μπορεί να ηρεμήσει το ροχαλητό σας.

Μακριά από αλκοόλ πριν τον ύπνο: ΑΞΙΖΕΙ. Κάποιος που ροχαλίζει έντονα στον ύπνο, μπορεί να δει το πρόβλημα να επιδεινώνεται μετά από μερικά αλκοολούχα ποτά πριν κοιμηθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ χαλαρώνει τους μύες που κρατούν ανοιχτούς τους αεραγωγούς της μύτης, ενώ οδηγεί επίσης σε λιγότερο ξεκούραστο και πιο διαταραγμένο ύπνο.

“Ειδικά” μαξιλάρια: ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. Ενώ είναι αλήθεια ότι οι διάφορες θέσεις στον αυχένα μπορεί να ανοίξουν ή να περιορίσουν τις αναπνευστικές οδούς, οι πιθανότητες είναι ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν θα μείνετε ακίνητοι σε μία θέση.

Διαβάστε επίσης:

Το ροχαλητό αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 340%

Τεστ: Μήπως αντιμετωπίζετε πρόβλημα στον ύπνο;

Οι 10 κίνδυνοι που κρύβει το ροχαλητό για την υγεία σας

Ο νέος κίνδυνος που κρύβει το ραχαλητό