ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Χρησιμοποιούν το αίμα του γιατρού που θεραπεύτηκε για να αντιμετωπίσουν τον ιό

Με πλάσμα αίματος από τον Αμερικανό γιατρό Kent Brantly, ο οποίος είχε τον ιό και θεραπεύτηκε, προσπαθούν οι γιατροί στις ΗΠΑ να σώσουν τον 51χρονο ασθενή με Έμπολα, Rick Sacra, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Έμπολα: Χρησιμοποιούν το αίμα του γιατρού που θεραπεύτηκε για να αντιμετωπίσουν τον ιό

Οι δύο άντρες έχουν τον ίδιο τύπο αίματος και οι θεράποντες ιατροί του Sacra υποστηρίζουν ότι το πλάσμα από το αίμα του 33χρονου Brantly μπορεί να κρύβει το "μυστικό" της θεραπείας του Sacra, αλλά και να ανοίξει νέους δρόμους αντιμετώπισης του θανατηφόρου ιού Έμπολα, εφόσον η θεραπεία αυτή αποδειχτεί επιτυχής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του 51χρονου Sacra παρουσιάζει βελτίωση τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, ειδικοί στη Γενεύη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θεραπείες αίματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον αγώνα κατά του Έμπολα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για την παρασκευή εμβολίων κατά του ιού.

Οι ειδικοί θεωρούν πως η παρουσία αντισωμάτων για τον Έμπολα στο αίμα ασθενών που έχουν θεραπευτεί από αυτόν μπορεί να βοηθήσει και άλλους να αντιμετωπίσουν τη νόσο.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Ο Έμπολα εξαπλώνεται ταχύτατα

Ιός Έμπολα: 500.000 δολάρια από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την καταπολέμηση του ιού

Έμπολα: Στις 4.293 τα κρούσματα σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

ΠΟΥ: Αναμένονται χιλιάδες νέα κρούσματα Έμπολα τις επόμενες εβδομάδες