ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Ο κ. Γεωργιάδης έστρωσε το... χαλί του ξεπουλήματος του νοσοκομείου και το... τράβηξε από τα πόδια του διαδόχου του στο Υπουργείο Υγείας. Μισό tweet –πόσω μάλλον δήλωση- δεν έχει κάνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, για να ελαφρύνει κατά ένα μέρος την ευθύνη από το συνοδοιπόρο και φίλο του, υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, αναφορικά με το σκανδαλώδη τρόπο πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς.

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Ως όφειλε, θα έπρεπε να υπενθυμίσει δημοσίως ότι επί ημερών του στο υπουργείο Υγείας μπήκαν οι υπογραφές στο περίφημο μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ διοίκησης του «Ερρίκος Ντυνάν», Τράπεζας Πειραιώς και υπουργείου Υγείας, που είχε παρουσιαστεί σαν μέγιστη συνεισφορά του ίδιου, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τη σωτηρία του νοσοκομείου.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναλάβει την κατάρτιση του σχεδίου «εξυγίανσης» -δηλαδή την παράδοση του νοσηλευτηρίου καθαρό από χρέη στο νέο ιδιοκτήτη με τρόπο τέτοιο ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της Τράπεζας Πειραιώς. Ήταν ο άνθρωπος που έκρινε ότι θα ήταν ασύμφορο οικονομικά για το ΕΣΥ να απορροφήσει το καλύτερο νοσηλευτήριο της χώρας, παρά τις αντίθετες απόψεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αλλά και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς και του σωματείου των εργαζομένων.

Ήταν ο υπουργός, στον οποίο οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν» καταλόγιζαν «πιέσεις» και «τρομοκράτηση», ώστε να μην αντιδράσουν και αποχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς από τη διαδικασία «εξυγίανσης». Ήταν ο κ. Γεωργιάδης που τους είχε πει ότι βασικός πυλώνας του σχεδίου που καταρτίζεται, είναι να λυθεί το πρόβλημα του «μεγάλου εργατικού κόστους» με αναδιάρθρωση του προσωπικού, που για το σωματείο σήμαινε απολύσεις, μειώσεις μισθών και ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τράπεζας Πειραιώς ήταν προτεραιότητα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν πάντα εύκαιρος για συναντήσεις με στελέχη της, ενώ την ίδια ώρα ακύρωνε τα προγραμματισμένα ραντεβού με το σωματείο των εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση έχει λάβει τις αποφάσεις της που εκπορεύονται από αντεργατικό πλαίσιο, οικονομική ασφυξία κατά των εργαζομένων και συγκεκριμένη επενδυτική πολιτική υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς» κατήγγελλαν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις τους.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε παραδεχτεί στην ομιλία του για την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2014» ότι «δεν έχει υπάρξει μέτρο που να μπορούσε να κάνει ο υπουργός Υγείας, που να μην το έχω κάνει για το νοσοκομείο αυτό. Και η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές έχω ξεπεράσει και αυτά τα μέτρα.

Και βεβαίως δεν τα έχω κάνει μόνος μου αλλά με την απόλυτη κάλυψη και στήριξη του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, του οποίου πολιτική βούληση ήταν η σωτηρία αυτού του νοσοκομείου».

Τα μέτρα αυτά δεν ήταν άλλα από τη συνέχιση της αμφισβητήσιμης συνταγματικότητας τακτικής της απόδοσης ασφαλιστικών ενημεροτήτων για το υπερχρεωμένο «Ερρίκος Ντυνάν» και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να προστατεύεται από τους πιστωτές –εκτός της Τράπεζας Πειραιώς- και της εκπόνησης του σχεδίου ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου ως δώρο άνευ χρεών στα συμφέροντα της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα.

Η έλευση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Υγείας δεν άλλαξε κάτι στην πορεία εκπλειστηριασμού του «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς ήταν όλα από πριν κανονισμένα. Η τροπολογία δε, που εξέθεσε τον νυν υπουργό Υγείας, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις στελεχών του ομίλου ΥΓΕΙΑ, είχε συμφωνηθεί επί ημερών Γεωργιάδη. Ο κ. Βορίδης έπαιξε το ρόλο διεκπεραιωτή των αποφάσεων του προκατόχου του, ο οποίος σήμερα συνεχίζει την προώθηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Άλλωστε, ο κ. Γεωργιάδης με τις τράπεζες ασχολούνταν και τότε (ως υπουργός Υγείας στην υπόθεση Ντυνάν), με τις τράπεζες -και τις καταθέσεις του- ασχολείται και σήμερα...

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ