ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχής και η 2η Ημέρα Αιμοδοσίας του Corallia: Donate Blood. Donate Life.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά μέσα στο 2014 για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος (Coral Blood Bank).

Επιτυχής και η 2η Ημέρα Αιμοδοσίας του Corallia: Donate Blood. Donate Life.

Η Ημέρα Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο α2-innohub στο Μαρούσι και στο π1-innohub στο Κατρίτσι, Πάτρα.

Η Ημέρα Αιμοδοσίας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Σωτηρία στην Αθήνα και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και η αιμοληψία γίνεται από κινητή μονάδα των νοσοκομείων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των κέντρων καινοτομίας του οργανισμού της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμων (Corallia).

Τη σημασία της συγκεκριμένης δράσης τόνισε και ο κ. Καπότης, μικροβιολόγος του Νοσοκομείου Σωτηρία, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Η υποδοχή ήταν υποδειγματική, πάρα πολύ ωραίες εγκαταστάσεις και άνετος χώρος για να μπορέσουν να αιμοδοτήσουν οι άνθρωποι. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι χρειαζόμαστε αίμα, είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το αγοράσουμε, είναι κάτι που δεν πωλείται και δεν παρασκευάζεται στη βιομηχανία και μπορεί να το δώσει μόνο άνθρωπος προς άνθρωπο. Ο αιμοδότης είναι δέκα φορές γιατρός και με την προσφορά αυτή δίνει ζωή. Είναι κάτι πολύ απλό, δεν πονάει, το αίμα αναπληρώνεται αμέσως, δεν υπάρχουν παρενέργειες. Είναι κάτι το πολύ σημαντικό, σώζεις μια ζωή. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και για όλα."

Η ημέρα αιμοδοσίας εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής ευθύνης του Corallia και υλοποιείται με τη συμβολή των τριών clusters [gi-Cluster, mi-Cluster και si-Cluster].