ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε γιατρούς και φαρμακαποθήκες

Τέλος δεν φαίνεται να έχει η φοροδιαφυγή στην χώρα μας, παρά το γεγονός της παρατεταμένης ύφεσης που έχει μειώσει έτσι και αλλιώς τα εισοδήματα των περισσοτέρων πολιτών.

Σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε γιατρούς και φαρμακαποθήκες

Ο τομέας της υγείας δυστυχώς πρωτοστατεί για ακόμη μία φορά στην χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ΣΔΟΕ την Πέμπτη. Εδικότερα, στις πρώτες θέσεις της φοροδιαφυγής βρίσκονται γιατροί και φαρμακαποθήκες.

Αναλυτικά τα στοιχεία που κατέγραψε το ΣΔΟΕ από τον χώρο της υγείας τον Ιούνιο του 2015 έχουν ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

Ιατρός Γυναικολόγος, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 503.033,80 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

Ιατρός Γυναικολόγος, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 350.790,59 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

Ιατρός Δερματολόγος, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 273.981,40 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο φαρμακευτικών προϊόντων, εξέδωσε εκατόν ένα (101) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 791.227,11 €, εκ των οποίων τα είκοσι πέντε (25) ήταν πλαστά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Ιατρός, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 571.913,18 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

Από έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φαρμακευτικών προϊόντων και διασταύρωση συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων με αντίστοιχες τραπεζικές συναλλαγές, προέκυψε η ανακριβής σύνταξη των συμβολαίων και η μη δήλωση εσόδων από πώληση ακινήτων, συνολικού ποσού 763.805,39 €.

Διαβάστε ακόμη:

Εντολή Κουρουμπλή στο ΣΕΥΥΠ για εσπευσμένο έλεγχο σε 5 Οργανισμούς υγείας

Έλεγχοι σε όλο το ΕΣΥ από τους «Ράμπο» του ΣΕΥΥΠ με μότο «καμία ανοχή»