ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πράγματι ο έρωτας περνά από το στομάχι!

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν τη γνωστή λαϊκή ρήση!

Πράγματι ο έρωτας περνά από το στομάχι!

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Appetite δείχνει ότι οι γυναίκες αντιδρούν πολύ διαφορετικά σε ένα ρομαντικό ερέθισμα όταν το στομάχι τους είναι γεμάτο και όταν πεινούν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UCSD της Καλιφόρνια ζήτησαν από 20 νεαρές κοπέλες να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο πείραμα. Τους ζήτησαν να μείνουν νηστικές για μερικές ώρες και στη συνέχεια κατέγραψαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα όταν τους έδειχναν μια σειρά από φωτογραφίες. Ορισμένες από τις φωτογραφίες είχαν ρομαντικό περιεχόμενο, όπως ένα ζευγάρι που περπατά πιασμένο χέρι-χέρι, ενώ άλλες ήταν ουδέτερες, απεικόνιζαν για παράδειγμα μια μπάλα.

Στη συνέχεια, δόθηκε στις κοπέλες ένα ρόφημα ενεργειακής αξίας 500 θερμίδων και επαναλήφθηκε το πείραμα. Στην περίπτωση αυτή, ο εγκέφαλος των γυναικών φάνηκε να ανταποκρίνεται πολύ πιο έντονα στις ρομαντικές εικόνες.

Αποδεικνύεται λοιπόν σοφή η παράδοση που θέλει τον άνδρα να προτείνει ως πρώτο ραντεβού ένα ρομαντικό γεύμα, καθώς με τη γυναίκα... χορτάτη είναι πιο πιθανό να έχουν θετική έκβαση οι προσπάθειές του να την κατακτήσει!