ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κραυγή αγωνίας για το Μαμάτσειο - Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της Κοζάνης

Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο, από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει ποτέ στη Δυτική Μακεδονία, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στου δρόμους τη Κοζάνης για να διαδηλώσουν για δημόσια και δωρεάν υγεία και να απαιτήσουν τη στελέχωση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, το οποίο απειλείται με λουκέτο λόγω των ελλείψεων.

Κραυγή αγωνίας για το Μαμάτσειο - Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της Κοζάνης

Η κατάσταση στο Μαμάτσειο έχει φτάσει στο μη περαιτέρω:

-Ιδιώτες γιατροί της Κοζάνης, που παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, καλύπτουν κάποιες από τις εφημερίες στην Παθολογική Κλινική, προκειμένου αυτή να διατηρηθεί σε λειτουργία.

-Η Παθολογική Κλινική του Μαμάτσειου λειτουργεί με δύο μόνιμους γιατρούς, τον διευθυντή και μια επιμελήτρια Β.

-Η Παιδιατρική Κλινική έχει επίσης μόνο δύο γιατρούς και λειτουργεί μόνο για 15 μέρες τον μήνα, ενώ το σύνολο των δομών του νοσοκομείου, που καλύπτει μια περιοχή με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο λειτουργούσε εναλλάξ με την αντίστοιχη μονάδα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

kozani2

«Ο αγώνας θα φτάσει έως το τέλος. Πρέπει όσοι κρατούν τις τύχες των ζητημάτων στα χέρια τους να πάρουν το δυνατό μήνυμα και να νιώσουν το δέος που νιώθουμε εμείς εδώ σήμερα», είπε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, είπε πως η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και ζήτησε από την κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών.

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Ντέντης, λέγοντας πως οι ελλείψεις σε νοσηλευτές αγγίζουν τις 70 και πάνω από 40 είναι οι ελλείψεις σε παραϊατρικό προσωπικό.

Το ψήφισμα διάβασε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστάσιος Σιδηράς, ο οποίος στο μήνυμά του ζήτησε τη βοήθεια όλων ώστε να μην κλείσει το νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Απεργεί όλος ο κλάδος της υγείας - Δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση για να δοθούν σοβαρές λύσεις