ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκλειστικό: Το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση Τομπούλογλου!

Παντελώς «τρύπιο» το εθνικό σχέδιο δράσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας – Τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία, οι προσλήψεις – Στο στόχαστρο των Αρχών και οι υπέρογκες δαπάνες για την αυξητική ορμόνη.

Αποκλειστικό: Το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση Τομπούλογλου!

Ήταν Δεκέμβριος του 2013 όταν, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, κατεγράφη on camera ο χρηματισμός του πρώην προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου.

Της Γεωργίας Λινάρδου

Η δημοσιότητα άρχισε να τροφοδοτείται από στοιχεία της σχηματιζόμενης δικογραφίας, βάσει της οποίας εμπλέκονταν στην ίδια υπόθεση ένα ακόμη στέλεχος του ίδιου Νοσοκομείου, ο γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος και ένα τρίτο άτομο εκτός Παίδων.

1 tobou

Ασκήθηκαν διώξεις και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Όμως, επειδή αυτή η ιστορία αφορούσε σε ένα γιγαντιαίο επιδοτούμενο πρόγραμμα που έτρεχε το Αγλαΐα Κυριακού, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Δημόσια Υγεία, Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας (με αρχικό προϋπολογισμό 2.964.518,70 εκατ. ευρώ!) ανέλαβαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας να ερευνήσουν το κατά πόσο «καθαρή» και «ξάστερη» είναι η εκτέλεση του συγκεκριμένου Σχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr