ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από την αντιγήρανση μέχρι την νανοτεχνολογία: Συνάντηση κορυφαίων επιστημόνων στο ΔΥΟ Forum τον Απρίλιο

Συνάντηση κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων θα πραγματοποιηθεί στο ΔΥΟ Forum" στις 16 και 17 Απριλίου 2016.

Από την αντιγήρανση μέχρι την νανοτεχνολογία: Συνάντηση κορυφαίων επιστημόνων στο ΔΥΟ Forum τον Απρίλιο

Το ΔΥΟ Forum αποτελεί μια πρωτοβουλία της ZITA GROUP και του περιοδικού «ΔΥΟ» και θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO, στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να θέσουν τις βάσεις για την δημιουργία ενός μεγάλου επιστημονικού και εκθεσιακού θεσμού για την Διατροφή, την Υγεία και την Ομορφιά στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες είναι οι εξής:

O παγκοσμίως αναγνωρισμένος Ορθοπεδικός χειρουργός και μέλος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδας, Παντελής Νικολάου, ο Καθηγητής, Ορθοπεδικός χειρουργός και πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος Κωνσταντίνος Νάτσης, ο διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Γεώργιος Π. Χρούσος, η πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Μαρία Καρδάση, η ε. καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, Γυναικολόγος - Χειρουργός, Μαστολόγος – Ογκολόγος και εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. Δρ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, ο Ομότιμος καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητολογίας, Γεώργιος Θ. Παπαϊωάννου, ο Χειρουργός, διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο Τ.Ε. καθηγητής Παν. Αθήνας και Καλιφόρνιας, Επίτιμος διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Υγείας, Νικόλαος Καρατζάς, ο καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας & Νανο-τεχνολογίας, διευθυντής του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, και πρόεδρος της ΕΦΕ, Κων/νος Δεμέτζος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας (European Society of Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity-ESoDiMeSO) και δ/ντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών, Σωτήρης Αδαμίδης, ο Αναπλ. καθηγητής στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Νανοτεχνολογίας στις Επιστήμες Υγείας (ΕΛΕΝΕΠΥ) Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης.

Οι παραπάνω, είναι μερικοί από τους διακεκριμένους επιστήμονες ερευνητές, που δίνουν για πρώτη φορά ραντεβού στις 16 και 17 Απριλίου, στο μεγαλύτερο μέχρι τώρα στην Ελλάδα, Επιστημονικό, Εκθεσιακό και Συνεδριακό διαδραστικό γεγονός της χρονιάς, στο "ΔYO Forum"
Το "ΔΥΟ Forum" θα επικεντρωθεί στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τους τομείς της διατροφής, της υγείας και της ομορφιάς (ΔΥΟ), ξεκινώντας από την πρόοδο στο ερευνητικό πεδίο και τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, μέχρι τη κλινική πράξη και τις πρακτικές εφαρμογές.

H Παιδιατρική, η Αθλητιατρική, η Αντιγήρανση, η Μαιευτική-Γυναικολογία, η Καρδιαγγειακή Ιατρική, η Κοσμητολογία, η Φαρμακευτική, η Νανοτεχνολογία, ο διαβήτης και ο καρκίνος του μαστού, η παχυσαρκία και ο μεταβολισμός, είναι μερικές από τις επιστημονικές περιοχές που θα αποτελέσουν πεδίο συζήτησης κατά τη διάρκεια του "ΔΥΟ Forum".

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, για την κάλυψη βασικών αναγκών συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

Οι επισκέπτες, θα εισέρχονται με ελεύθερη είσοδο στο χώρο του Forum και θα μπορούν να παρακολουθούν, εκτός από τις επιστημονικές ημερίδες, διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια από εξειδικευμένο προσωπικό με κατάλληλο εξοπλισμό σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, όπως η εφαρμογή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), η χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, η παρασκευή υγιεινού φαγητού για αντιγήρανση, η περιποίηση προσώπου και σώματος, η μέτρηση αρτηριακής πίεσης, η ψηλάφηση στήθους για όγκο, κ. ά)

Το "ΔYO Forum", μεταξύ άλλων, έχει την υποστήριξη των:

- Αθλητιατρική Εταιρεία Ελλάδος

- Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης

- Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

- Ελληνική Εταιρεία Άνοιας

- Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

- Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία

- Ελληνική Εταιρεία Ήπατος Παγκρέατος Χοληφόρων

- Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Γενετικής

- Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακή Υγείας

- Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας

- Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων

- Ελληνική Εταιρεία Κοσμητολογίας

- Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία

- Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας

- Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία

- Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

- Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία

- Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Παίδων

- Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία

- Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης

- Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας

- Ινστιτούτο Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες

- Α’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών - Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και

- ΩΝΑΣΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό κέντρο

Επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://dyoforum.gr/
Τηλέφωνο επικοινωνίας:211-1001783
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: info@dyoforum.gr