ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξω από το Υπουργείο Υγείας από τις 6.00 η ΠΟΕΔΗΝ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Υγείας μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως μας μετέφερε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ και η εκπομπή Πρώτη Γραμμή.

Έξω από το Υπουργείο Υγείας από τις 6.00 η ΠΟΕΔΗΝ

Νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό προχώρησε από τις 6.00 σε αιφνιδιαστική κατάληψη στην οδό Αριστοτέλους και περιμετρικά του κτιρίου του υπουργείου, με βασικά αιτήματα που αφορούν το ασφαλιστικό, την υποστελέχωση των νοσοκομείων αλλά και τα βαρέα και ανθυγιεινά που εδώ και δύο μήνες περίπου έχουν σταματήσει να καταβάλλονται.

katalipsi poedin

Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο συγκέντρωση και εν συνεχεία πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Η σημερινή κατάληψη είναι συμβολική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει «σε οριακό σημείο» εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. «Έχουμε προειδοποιήσει ότι με αυτή την κατάσταση κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Να σημειωθεί ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η ΠΟΕΔΗΝ είχε προαναγγείλει για σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, παναττική στάση εργασίας 11.00 π.μ.-3.00 μ.μ.

Διαβάστε επίσης:

Η ΠΟΕΔΗΝ προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις - Το ΕΣΥ στα όρια της λειτουργίας του

Επικίνδυνα αναλώσιμα στο σώμα ασθενών, με την σφραγίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών & της ΕΠΥ