ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομάδα του "We Care" στον Πειραιά για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων

Ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και εθελοντών, με επικεφαλής την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μετέβη την Πέμπτη στον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, για να προσφέρει ιατρική φροντίδα στα παιδιά.

Η ομάδα του "We Care" στον Πειραιά για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος "We care" του Ιδρύματος "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη".

Προσερχόμενη στον χώρο η κυρία Βαρδινογιάννη δήλωσε μεταξύ άλλων: "Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους μέσα από το Πρόγραμμα 'We Care' που έχουμε οργανώσει. Ήρθαμε σήμερα εδώ όλοι μαζί ενωμένοι, με την Αρχιεπισκοπή, τον Δήμαρχο Πειραιά, τον κ. Πατούλη... για να προσφέρουμε. Ειλικρινά δεν βρίσκω λόγια να εκφραστώ, να εκφράσω τη συγκίνησή μου βλέποντας αυτά τα μικρά παιδιά με τις μητέρες τους, ανήμπορα να επιβιώσουν σ’ αυτό το χώρο. Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι έρχονται ιδιώτες, άνθρωποι απλοί και προσφέρουν ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε φέρει εμβόλια για να εμβολιάσουμε τα παιδιά, να τους δώσουμε βιβλιάριο υγείας που θα τους χρησιμεύσει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης...".

Στο υπαίθριο ιατρείο που στήθηκε εξετάστηκαν βρέφη και παιδιά ηλικίας 1-16 χρονών, η κατάσταση της υγείας των οποίων ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Σ’ εκείνα που παρουσίαζαν κάποια συμπτώματα χορηγήθηκε η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και εμβολιάστηκαν 170 παιδιά κατά της ηπατίτιδας, της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας.

Επίσης σε μικρούς και μεγάλους προσφέρθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής, εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, γάλα και μπισκότα.

Στην ομάδα του "We care" συμμετείχαν οι επικεφαλής των συνεργαζόμενων με το Ίδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" φορέων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", κύριος Κωνσταντίνος Δήμτσας, οι Μητροπολίτες Ηλείας, Κασσανδρείας, Σιδηροκάστρου και Νίκαιας, ο Αγγελιοφόρος της "ΕΛΠΙΔΑΣ" Σάκης Ρουβάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κύριος Νίκος Πλατανησιώτης, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς και εθελόντριες από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Peiraias We care

Η κυρία Βαρδινογιάννη, κατά την επίσκεψή της στον χώρο, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πειραιά, κύριο Γιάννη Μώραλη, και του ζήτησε να την ενημερώσει για τις άμεσες ανάγκες των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί, ώστε να αποστείλει την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", κύριος Κωνσταντίνος Δήμτσας, κατά την επίσκεψή του στον χώρο δήλωσε: "Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με την κα. Βαρδινογιάννη έχουν προνοήσει εδώ και αρκετούς μήνες, προβλέποντας αυτή την κρίση. Θα σταθούμε μαζί με τους δημάρχους, μαζί με την Πολιτεία, σε όλη την Ελλάδα οι Αρχιερείς, η Αρχιεπισκοπή, η 'Αποστολή', δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν, σηκώνοντας μέρος του βάρους της χώρας. Η εκκλησία παντού, με όλο το δίκτυό της θα σταθεί προσφέροντας φαγητό, γιατρό, φάρμακο στους ανθρώπους που έρχονται και ζητούν βοήθεια".

Και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γιώργος Πατούλης πρόσθεσε: "Η προσπάθεια της ΚΕΔΕ, και της 'Αποστολής' με το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη συνεχίζεται. Θεωρώ ότι θα πρέπει να ενταθεί κιόλας γιατί όπως ακούσαμε και από τον αρμόδιο υπουργό θα υπάρξουν μεταναστευτικά ρεύματα που θα παραμείνουν. Σήμερα είμαστε στον Πειραιά, εδώ ο δήμαρχος κ. Μώραλης έχει κάνει ό,τι μπορεί. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για τα προσφυγόπουλα, για τα παιδιά των μεταναστών και για μια χώρα που έχει δείξει ανθρωπισμό και θα συνεχίσει να τον δείχνει".

Τέλος δήλωση έκανε και ο Σάκης Ρουβάς: "Οι εκπρόσωποι του λαού μας πρέπει να αποφασίσουν ότι έχουν μία -και μόνον μία- γραμμή, έτσι ώστε να μην έχουμε καμία αμφιβολία στο μυαλό μας, όλοι οι Έλληνες, ότι πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Και πρέπει ό,τι μπορεί ο καθένας από τη μεριά του να το κάνει. Βλέπουμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, το Ίδρυμα της κα. Βαρδινογιάννη, την Αρχιεπισκοπή, όλους τους Δήμους, τους ανθρώπους να βοηθούν όπως μπορούν. Είναι συγκινητικό...".

we Care 2