ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξω από το υπ. Υγείας οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Δρομοκαΐτειου

Παρά την έκτακτη εισφορά ύψους 90.000 ευρώ που ανακοίνωσε το υπ. Υγείας για το Δρομοκαΐτειο, οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, καθώς δηλώνουν πως τα χρήματα αυτά αρκούν για να καλυφθούν μόνο οι πληρωμές ενός μήνα, από τους πέντε που εκκρεμούν συνολικά.

Έξω από το υπ. Υγείας οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Δρομοκαΐτειου

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ έχουν περιφράξει με συρματόπλεγμα την είσοδο του υπουργείου, ενώ έχουν δέσει τα χέρια τους με σκοινιά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννακός, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τα δύο βασικά ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους καθαριότητας του Δρομοκαΐτειου: τις συμβάσεις απασχόλησης και τους μη καταβεβλημένους μισθούς των τελευταίων πέντε μηνών. Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννακός, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν κανονικά εισφορές για ασθένεια στο ΙΚΑ, εάν αρρωστήσουν δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν άδεια ασθενείας, λόγω του ότι πρόκειται για σύμβαση έργου και όχι σύμβαση εργασίας. Αυτό συνεπάγεται ακόμη πως αν κάποιος εργαζόμενος αρρωστήσει, πρέπει να βρει ο ίδιος αντικαταστάτη, τον οποίο και πληρώνει! Όσο για τα οφειλόμενα των τελευταίων πέντε μηνών, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως κάθε παράσταση διαμαρτυρίας συνοδεύεται από καταβολή πληρωμών για ένα μόνο μήνα, με το υπόλοιπο ποσό να συνεχίζει να εκκρεμεί.

Να σημειωθεί ότι η έκτακτη εισφορά των 90.000 δεν αφορά μόνο τις πληρωμές των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου, αλλά προορίζεται για να καλύψει και άλλες ανάγκες του νοσοκομείου, όπως φάρμακα και υλικά. Το Δρομοκαΐτειο πρέπει να λάβει από το φετινό προϋπολογισμό πάνω από 5 εκατ. ευρώ και μέχρι τώρα έχει λάβει 500.000 ευρώ, δηλώνει ο κ. Γιαννακός.

Διαβάστε επίσης:

Εξοφλούνται άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στο Δρομοκαΐτειο - Εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις

Πέντε μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο - Ξεκινούν επίσχεση εργασίας

Δρομοκαϊτειο: Με σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά με επάρκεια φαρμάκων και υλικού