ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με επιτυχία η 4η Ποδηλατική βόλτα της Actelion για τους ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση

Με τη δυναμική υποστήριξη της Actelion Pharmaceuticals Hellas S.A. πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, η 4η ετήσια Ποδηλατική Βόλτα του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» στο κέντρο της Αθήνας.

Με επιτυχία η 4η Ποδηλατική βόλτα της Actelion για τους ασθενείς  με Πνευμονική Υπέρταση

Η Actelion έδωσε και φέτος το «παρών» σε αυτή τη σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης κοινού και ιατρικής κοινότητας, με στόχο την ανάδειξη των καθημερινών αναγκών και προκλήσεων των ατόμων που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση στην Ελλάδα, μια σπάνια και σοβαρή νόσο που συνδέεται με υψηλά επίπεδα νοσηρότητας και θνητότητας.

Δεκάδες ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην αφετηρία της βόλτας (στάση Μετρό «Πανεπιστήμιο»), ανάμεσά τους και ο Ολυμπιονίκης Λάμπρος Παπακώστας, που υπογράμμισε με τη συμμετοχή του τη σημασία της αγωνιστικότητας και της θέλησης για τους ασθενείς που ζουν με τη νόσο. Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος αθλητής δήλωσε: «Στον καθημερινό αγώνα με μια τόσο σπάνια νόσο, υπάρχουν μόνο νικητές που αξίζουν το σεβασμό και το χειροκρότημά μας. Με τη συμμετοχή μας στη σημερινή ποδηλατική βόλτα θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους μας που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση στην Ελλάδα ότι δεν είναι μόνοι και ότι είμαστε συμπαραστάτες τους στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.»

Με σύμμαχο τον καιρό και τη θετική διάθεση των συμμετεχόντων, η ποδηλατική πομπή διέδωσε σε όλες τις γωνιές της πόλης, από τα Προπύλαια ως την Πλάκα, πολύτιμα μηνύματα ευαισθητοποίησης του κοινού και ενδυνάμωσης των ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση. Επιστρέφοντας στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν, οι ποδηλάτες –ανάμεσά τους, εθελοντές, μέλη της επιστημονικής κοινότητας και απλοί πολίτες- ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

b87e6549a96dcb44e5b0b7d64b403c12 L

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ) είναι μια χρόνια, απειλητική για τη ζωή πάθηση που χαρακτηρίζεται από αυξημένη πίεση στις αρτηρίες ανάμεσα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Τα συμπτώματα της ΠΑΥ δεν είναι συγκεκριμένα και μπορεί να ποικίλλουν από ήπια δυσκολία στην αναπνοή και κόπωση κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, έως συμπτώματα δεξιάς καρδιακής ανεπάρκειας και σοβαρούς περιορισμούς στη δυνατότητα άσκησης, και εν τέλει μειωμένο προσδόκιμο ζωής.

Σχετικά με την ποδηλατική βόλτα, η κυρία Ελένη Τέντου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Actelion Pharmaceuticals Hellas, δήλωσε: «Η Actelion Pharmaceuticals Hellas παραμένει πιστή στην υποστήριξη πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης του κοινού, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση. Με τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Λάμπρου Παπακώστα, η φετινή 4η ποδηλατοδρομία του Συλλόγου Ασθενών ”Αρτηριακή Πνευμονική Υπέρταση”, αποτελεί για μας ένα σημαντικό παράδειγμα, υπογραμμίζοντας το μήνυμα ότι η θέληση και η κοινή μας προσπάθεια ενδυναμώνει τον αγώνα απέναντι σε μια τόσο σπάνια νόσο. Για περισσότερα από 14 χρόνια είμαστε συνοδοιπόροι στον αγώνα των ασθενών για επιβίωση, αναπτύσσοντας και προσφέροντάς τους καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις, με στόχο να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν τις καθημερινές τους προκλήσεις. Με την ίδια δυναμική θα συνεχίσουμε, παραμένοντας δεσμευμένοι και θέτοντας πάντα στο επίκεντρο το όφελος του ασθενή».

Η ποδηλατική βόλτα αποτέλεσε κορύφωση μιας σειράς ενεργειών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού από το Σύλλογο Ασθενών «Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση Ελλάδας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης στις 5 Μαΐου. Η Actelion Pharmaceuticals Hellas S.A., πρωτοπόρος στην παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων για την αντιμετώπιση της νόσου, υποστηρίζει διαχρονικά το έργο του συλλόγου.

157cdaae3911d74779972278d9ea387a L


Σχετικά με την ACTELION

Με περισσότερα από 15 χρόνια καινοτόμου κλινικής έρευνας για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ), η φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Actelion Pharmaceuticals καθοδηγεί παγκοσμίως τις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν στη συγκεκριμένη νόσο, έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο θεραπειών που προσφέρουν ολοκληρωμένη φροντίδα καθ’ όλο το φάσμα εξέλιξής της.

Προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις και συνδυάζοντας διεθνώς την καινοτομία και την ευελιξία με την άριστη οργανωτική και λειτουργική δομή, η Αctelion Pharmaceuticals προφέρει παράλληλα ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση και άλλων σπάνιων παθήσεων, όπως τα Δακτυλικά Έλκη που σχετίζονται με το Σκληρόδερμα, η νόσος Gaucher τύπου 1, η νόσος Niemann-Pick τύπου C και η σπογγοειδής μυκητίαση σε δερματικό Τ-λέμφωμα.

Με έδρα της τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Actelion Pharmaceuticals διαθέτει σήμερα περισσότερους από 2.500 αφοσιωμένους επαγγελματίες στις πιο σημαντικές αγορές παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, η εταιρεία δραστηριοποιείται δυναμικά για περισσότερα από 14 χρόνια, αναπτύσσοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ουσιαστική υποστήριξη της κοινότητας ασθενών και των επαγγελματιών υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Πνευμονική αρτηριακή υπέρταση: Εξεταστείτε άμεσα εάν έχετε συχνά βραχνάδα, δύσπνοια και βήχα