ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιμάκιο του ΣΕΥΥΠ στο Γηροκομείο Αθηνών για την αυτοκτονία ηλικιωμένου

Κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες φιλοξενίας του ηλικιωμένου αυτόχειρα αλλά και οι γενικότερες συνθήκες ασφάλειας στο Γηροκομείο.

Κλιμάκιο του ΣΕΥΥΠ στο Γηροκομείο Αθηνών για την αυτοκτονία ηλικιωμένου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 72χρονος αυτοπυροβολήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο κεφάλι με μια καραμπίνα, την οποία φέρεται να είχε κρυμμένη στο δωμάτιό του από την ημέρα που πήγε στο κτίριο του Γηροκομείου, στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή».

Ο 72χρονος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε μέρος για να μείνει. Ωστόσο, όταν μετακόμισε στο Ίδρυμα, πήρε μαζί με τα υπάρχοντά του και την καραμπίνα του, την οποία δεν είχε ανακαλύψει κανείς τους δύο μήνες που φιλοξενούνταν εκεί!

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο άντρας άφησε πίσω του και ένα σημείωμα στο οποίο φέρεται να ανέφερε: «Δεν ζητάω ευθύνες, δεν ζήτω συγγνώμη από κανέναν. Σας παρακαλώ θα ήθελα να μην το μάθει η κόρη μου».

Όπως έγινε γνωστό ακόμη, κανένας από τους ηλικιωμένους που ζουν στο κτίριο δεν άκουσε τον πυροβολισμό, ενώ τον ηλικιωμένο βρήκε νεκρό το προσωπικό του Γηροκομείου, όταν του πήγε το πρωινό του λίγο μετά τις 07.00 το πρωί της Πέμπτης.