ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολάκης: Τιμώ κάθε δικαστικό και είμαι στην διάθεση της Δικαιοσύνης

Στην διάθεση της Δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, την Παρασκευή, μετά την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Πολάκη. 

Πολάκης: Τιμώ κάθε δικαστικό και είμαι στην διάθεση της Δικαιοσύνης

Να σημειώσουμε, ότι ο κ. Πολάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης στο Περιστέρι εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σώμα, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη, πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή, γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.

Αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρινίζει τα εξής στην ανακοίνωσή του την Παρασκευή:

«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.
Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.

Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί

Διαβάστε ακόμη:

Για θεσμική εκτροπή κατηγορεί τον Π. Πολάκη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ