ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο Ρόδου

Σημαντικό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Ρόδου, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων που, όπως υποστηρίζουν, λειτουργεί σε οριακές καταστάσεις.

Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο Ρόδου

Τα προβλήματα μάλιστα αυτά εκ των πραγμάτων οξύνονται στην διάρκεια της θερινής περιόδου, όταν ο πληθυσμός του νησιού, λόγω τουρισμού, υπερδιπλασιάζεται και αντιμετωπίζονται δεκάδες περιστατικά όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

Το νέο δεδομένο είναι ότι έχουν δρομολογηθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων γεγονός που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και των κέντρων υγείας του νησιού.

Όπως συγκεκριμένα ανακοίνωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός (σε σχετική απάντησή του προς τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου) αυτή τη στιγμή είναι σε φάση διορισμού στο Νοσοκομείο Ρόδου, με βάση τις προκηρύξεις 4K και 5Κ/2015, 10 νοσηλευτές, 2 φαρμακοποιοί, 3 υπάλληλοι βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού και θα ακολουθήσουν ακόμη, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προσλήψεις για 26 νοσηλευτές και βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό, 3 υπαλλήλους τεχνικού παραϊατρικού προσωπικού, 6 υπαλλήλους διοικητικού.

Έγκριση ακόμη αναμένεται για 14 μόνιμες θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Θα προσληφθούν, δηλαδή, 36 νοσηλευτές, 2 φαρμακοποιοί, 6 άτομα ως βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό και 6 ως διοικητικό προσωπικό. Συνολικά, αναφέρει στο ΑΠΕ ο κ. Σαντορινιός θα προσληφθούν 50 άτομα μέχρι τέλος του χρόνου εκτός των 14 γιατρών που θα ενισχύσουν το Ίδρυμα.

Πρόσφατα, ο σύλλογος εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Ρόδου, με πολυσέλιδη διαμαρτυρία του, είχε θέσει τα προβλήματα του νοσοκομείου στο υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ προειδοποιώντας ότι, αν δεν βρεθούν λύσεις, εκτός των κινητοποιήσεων που θα υπάρξουν, θα εξετάσει το ενδεχόμενο και προσφυγής στη δικαιοσύνη πράγμα που και στο παρελθόν έχει κάνει.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι μόνιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού εδώ και αρκετά χρόνια, λένε, χωρίς να έχει επιλυθεί, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

«Συμμερίζομαι την αγωνία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα της Δημόσιας Υγείας. Την ίδια αγωνία έχω και εγώ, προσωπικά, όμως, αν δεν τονίσουμε το τι έχει γίνει αυτόν τον ενάμιση χρόνο στην Υγεία και ό,τι άλλο θετικό προωθείται για τις νησιωτικές και άγονες περιοχές, τότε προχωρούμε σε λογικές ισοπέδωσης, που σίγουρα δεν βοηθούν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαντορινιός στην απάντησή του στον σύλλογο εργαζομένων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο σύλλογος εργαζομένων στην επιστολή διαμαρτυρίας του, επισημαίνει ότι μοναδική άμεση λύση είναι η προσωρινή μείωση των κλινών και η συγχώνευση των κλινικών, ζητώντας να χορηγηθούν άμεσα τα οφειλόμενα ρεπό στους εργαζόμενους και να τους χορηγείται απαρέγκλιτα η εβδομαδιαία ημέρα ανάπαυσης που δικαιούνται.