ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ποια στάδια του κύκλου είναι πιο αποτελεσματική η γυμναστική

Οι γυναίκες πρέπει να προγραμματίζουν την ένταση της γυμναστικής τους με βάση τον κύκλο της περιόδου τους ώστε να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως προς την ανάπτυξη της μυϊκής τους δύναμης και μάζας, δείχνει μια νέα επιστημονική σουηδική έρευνα.

Σε ποια στάδια του κύκλου είναι πιο αποτελεσματική η γυμναστική

«Δεν έχει μελετηθεί σε βάθος πώς επηρεάζει ο κύκλος της περιόδου το αποτέλεσμα της σωματικής άσκησης» αναφέρει η Lisbeth Wikström-Frisén, η διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ούμεο που εκπόνησε την έρευνα. «Δεδομένου ότι οι περισσότερες έρευνες που εστιάζουν στη γυμναστική πραγματοποιούνται με βάση δείγμα αντρών, δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά για το πώς μπορούν να βελτιστοποιήσουν οι γυναίκες τις επιδόσεις τους βάσει του κύκλου τους» συμπληρώνει η ερευνήτρια.

bigstock Woman On Fitness Mat Doing Str 134491529

Στο πλαίσιο των σχετικών δοκιμών που πραγματοποίησε η Wikström-Frisén, στις οποίες συμμετείχαν 59 γυναίκες για διάστημα τεσσάρων μηνών, διαπιστώθηκε ότι η γυμναστική κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του κύκλου είναι πιο αποδοτική ως προς τη μυϊκή ισχύ, τη γενικότερη δύναμη και την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.

«Η έμμηνος ρύση αποτελεί βασικό κομμάτι της ζωής της γυναίκας, οπότε πρέπει λαμβάνεται υπ’ όψιν για να βελτιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της γυμναστικής» αναφέρει η Wikström-Frisén.

Δείτε κι αυτό:

Γυμνάζεστε το βράδυ; Δείτε τι μπορείτε να φάτε μετά

Εφαρμογή: Υπολογίστε πόση άσκηση χρειάζεται για να κάψετε οτιδήποτε τρώτε!

Ποια είναι η μέγιστη δυνατή απώλεια λίπους σε διάστημα ενός μήνα