ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ερευνητή

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, συμμετέχοντας και φέτος ενεργά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Ερευνητή, διοργανώνει στο Αμφιθέατρο και τους εξωτερικούς χώρους του Ινστιτούτου, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ώρα 9:00, τη 2η Ημερίδα Mεταπτυχιακών και Mεταδιδακτόρων, η οποία μετά την επιτυχία της αντίστοιχης περσινής εκδήλωσης, φιλοδοξείται να καθιερωθεί ως θεσμός.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ερευνητή

Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων επιστημόνων, Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτόρων του Ε.Ι.Παστέρ, οι οποίοι με την υποστήριξη της Διοίκησης του Ινστιτούτου, δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, επιστημονικό αλλά και ψυχαγωγικό, τόσο για την επιστημονική κοινότητα όσο και για το ευρύ κοινό.

Το πρόγραμμα ειδικότερα, περιλαμβάνει:

- Επιστημονικές Ομιλίες και Αναρτημένες
- Ανακοινώσεις από τους νέους ερευνητές του Ινστιτούτου, Έκθεση
- Φωτογραφίας με θέμα «Καλλιτεχνικές ανησυχίες στο εργαστήριο», διάλεξη από τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Θεοδόση Τάσιο με θέμα «Αριστοτελικές απόψεις σε ορισμένα ζητήματα θετικών επιστημών» και θα ολοκληρωθεί με
επίδειξη μοριακής αναμειγνυολογίας από τους MoΜix και μουσική εκδήλωση στον κήπο.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Λεωφ. Βασ. Σοφίας 127, Αμπελόκηποι (Μετρό Αμπελόκηποι). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της 29ης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:
9:00-18:00: Ομιλίες Νέων Ερευνητών Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Οι νέοι ερευνητές και συνεργάτες του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, θα παρουσιάσουν την τρέχουσα επιστημονική τους δραστηριότητα, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Βιοϊατρικής Έρευνας και τη διασύνδεσή της με την κοινωνία. Η ιδιαιτερότητα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ είναι η άμεση σχέση της Έρευνας με τη Δημόσια Υγεία, έχοντας ως απώτερο σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών και φαρμάκων για τον έλεγχο των λοιμωδών, αυτοάνοσων και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

18:00- 19:00: Κεντρική Ομιλία. Τη φετινή μας εκδήλωση τιμά ως προσκεκλημένος ομιλητής ο κ. Θεοδόσης Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, με θέμα: «Αριστοτελικές απόψεις σε ορισμένα ζητήματα θετικών
επιστημών».

19:30-20:00: Τηλεδιάσκεψη με νέους ερευνητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Παστέρ.
20:00: Απονομή ετήσιου βραβείου «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΟΥΚΕΡΗΣ» στην καλύτερη εργασία. Επίσης, απονομή βραβείου καλύτερης Αναρτημένης ανακοίνωσης και απονομή βραβείου καλύτερης φωτογραφίας. Η Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Καλλιτεχνικές ανησυχίες στο εργαστήριο» θα εκτίθενται όλη την ημέρα στο κοινό το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει για την ανάδειξη της καλύτερης φωτογραφίας, η οποία και θα βραβευτεί.

21.00: MoMix και DJ Πάρτυ στον κήπο.

To MoMix είναι μία πρωτότυπη ομάδα η οποία βασίζεται στη λεγόμενη «μοριακή αναμειγνυολογία» (Molecular Mixology). To MoMix εισάγει την επιστήμη στην καθημερινότητα μας, δίνοντας μια άλλη διάσταση στη διασκέδαση. Βασικά στοιχεία είναι το ανθρωποκεντρικό bartending, το εναλλακτικό βιομηχανικό περιβάλλον, η τέχνη όπως τοιχογραφίες, η μουσική, η αξιοποίηση της πληροφορικής και ηλεκτρονικής επιστήμης και κυρίως η μοριακή αναμειγνυολογία που προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες στους ανθρώπινους γευστικούς αδένες (www.momixbar.com).