ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητείται νέος γενικός διευθυντής για το Ινστιτούτο Παστέρ

Προσθεμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων έως 31 Μαΐου.

Ζητείται νέος γενικός διευθυντής για το Ινστιτούτο Παστέρ

Σύμφωνα με την προκήρυξη, «ο γενικός διευθυντής, μεταξύ άλλων, προΐσταται των ερευνητικών, διοικητικών και λοιπών υπηρεσιών του, και εισηγείται στο διοικητικό συμβούλιο τη διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης. Επίσης, προσδιορίζει τους ειδικούς επιστημονικούς στόχους του ΕΙΠ και εποπτεύει την υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων».

Η θητεία είναι τετραετής και μπορεί να ανανεωθεί για μια φορά. Η θέση είναι πλήρους (όχι αποκλειστικής) απασχόλησης.

Ο γενικός διευθυντής μπορεί να ασκεί ερευνητική δραστηριότητα στο Ινστιτούτο ενώ αν είναι καθηγητής πανεπιστημίου
μπορεί να διδάσκει ένα εξαμηνιαίο μάθημα.

Θα ληφθούν υπόψη υποψήφιοι έως 62 ετών, αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, με εμπειρία στους επιστημονικούς τομείς δραστηριοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ ή γενικότερα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με διοικητικές ικανότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν το φάκελό τους στο Τμήμα Ανθρώπινων Πόρων του Ινστιτούτου, έως τις 3 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαΐου.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ αναπτύσσει ερευνητική δραστηριότητα με δικά του εργαστήρια, πραγματοποιεί διαγνωστικές εξετάσεις για μια σειρά από νοσήματα, διαθέτει μονάδα παραγωγής εμβολίων ενώ εποπτεύει και 5 Κέντρα Αναφοράς Λοιμώξεων. Ανάμεσα σε αυτά είναι το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος, το οποίο είναι πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον εργαστηριακό έλεγχο της εποχικής γρίπης.

Όλη η προκήρυξη εδώ.