ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Κέντρο Ζωής εκπέμπει SOS για τις ελλείψεις σε αντιδραστήρια

Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με το μείζον πρόβλημα της έλλειψης αντιδραστηρίων για τη διενέργεια ανοσολογικού ελέγχου σε οροθετικούς ασθενείς, το οποίο ολοένα και διογκώνεται, απέστειλε το Κέντρο Ζωής.

Το Κέντρο Ζωής εκπέμπει SOS για τις ελλείψεις σε αντιδραστήρια

Το ΔΣ επιπλέον, εκφράζει την έντονη ανησυχία του, σχετικά με το ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι αρμόδιο για το ζήτημα, βρίσκεται σε φάση έντασης, γεγιονός που δημιουργεί ανασφάλεια στους ασθενείς.

Όπως αναφέρει αναλυτικά στην επιστολή του ο Πρόεδρος Δ.Σ. Λεωνίδας Βακερλής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Σωματείο για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντά τους. Το πρόβλημα της έλλειψης αντιδραστηρίων για τη διενέργεια ανοσολογικού ελέγχου σε οροθετικούς ασθενείς ολοένα και διογκώνεται.

Το Κέντρο Ζωής γίνεται δέκτης καταγγελιών από οροθετικούς ασθενείς, οι οποίοι μας αναφέρουν το τελευταίο έτος ότι δεν έχουν υποβληθεί σε μέτρηση ιικού φορτίου και εξέταση γονοτυπικού ελέγχου. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τόσο του Κέντρου Ζωής όσο και άλλων Σωματείων και Οργανώσεων εκπροσώπησης ασθενών, δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρωτοβουλία από πλευράς Υπουργείου.

Επιπλέον, τα όσα συμβαίνουν τη τελευταία περίοδο στο ΚΕΕΛΠΝΟ αυξάνουν την ανησυχία και ανασφάλεια των ασθενών.
Στη συνάντηση που είχατε με το Σωματείο μας στις 26 Ιουλίου 2016, είχατε ενημερωθεί πλήρως για το πρόβλημα και είχατε δεσμευτεί να δώσετε άμεσα λύση. Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η ροή των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες είναι απαραίτητο να υποβάλλονται οι οροθετικοί ασθενείς».

Διαβάστε ακόμη:

Σε νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τους οροθετικούς, στοχεύει ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ