ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη στον δήμο Κορυδαλλού

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη στον δήμο Κορυδαλλού

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα την κατάθλιψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορυδαλλού.

Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας και γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτης Μαλέλης, ο νευρολόγος-ψυχίατρος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Δρ Θάνος Ασκητής, και η σύμβουλος ψυχικής υγείας Δανάη Γλαβίνα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι’ αυτήν την ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνέδριου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Αν και η εμφάνιση της νόσου οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του αριθμού των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά «θύματα» της κατάθλιψης.

Η εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορυδαλλού (ισόγειο Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη & Νικηφορίδη).

Διαβάστε επίσης:

Ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στην κατάθλιψη πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινωνικά μέτρα