ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Όλες οι νέες & τολμηρές εξελίξεις στο 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Ιασώ

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε τo 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: “Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 13 και 14 Ιανουαρίου συγκεντρώνοντας διεθνές ενδιαφέρον.

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Όλες οι νέες & τολμηρές εξελίξεις στο 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Ιασώ

Το Συμπόσιο που διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “Conception of Life” συγκέντρωσε περισσότερους από 500 συνέδρους από τον ιατρικό, επιστημονικό, αλλά και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και περισσότερους από 55 κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν κάλυψαν εκτενέστατα θέματα υπογονιμότητας και λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική και βιοτεχνολογία.

Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις που συζητήθηκαν στο συνέδριο με ομιλητές τους Παναγιώτη Ψαθά, Κωνσταντίνο Κωσταρά, Gloria Calderon και Nuno Costa Borges είναι το “Spindle Transfer” μία νέα εξέλιξη στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής η οποία πρόσφατα έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί, ανοίγοντας το δρόμο σε νέες δυνατότητες εφαρμογής. Με την τεχνική αυτή γίνεται παρέμβαση στο μιτοχονδριακό DNA των ωαρίων δίνοντας λύση σε αξεπέραστα προβλήματα υπογονιμότητας μέχρι σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συμποσίου, κ. Θέμης Μαντζαβίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε σχετικά: «Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι οι Έλληνες γιατροί διαθέτουν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και ισχυρή θέληση και μέσα από σκληρή δουλειά, έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν την Ελλάδα στο επίκεντρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο συγκέντρωσε τόσους πολλούς σημαντικούς ομιλητές, αλλά και ακροατές και η επιτυχία αυτή μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να δημιουργήσουμε ένα θεσμό για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερα ζευγάρια. Η επιστήμη είναι εδώ, εξελίσσεται συνεχώς και υπόσχεται ακόμα περισσότερες καινοτομίες στο άμεσο μέλλον. Η συμβολή όλων των επιστημόνων υπήρξε καθοριστική για την διεξαγωγή του Συμποσίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση του περιεχομένου και του προγράμματος του Συμποσίου απευθύνει η Οργανωτική Επιτροπή στη Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Νίκο Πολύζο, Dominique de Ziegler, Gloria Calderon και Nuno Costa Borges».

Μεταξύ άλλων θεμάτων, οι εργασίες του συνεδρίου κάλυψαν θέματα όπως:
- Σύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο
- Παρένθετη μητρότητα
- Εξατομικευμένη φαρμακευτική πρόκληση ωορρηξίας
- Πολυκυστικές ωοθήκες - νέες προοπτικές
- Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Παρελθόν – Παρόν & Μέλλον
- Ενδομητρίωση και Υπογονιμότητα
- Spindle transfer: Από την έρευνα στη γένεση του 1ου παιδιού
- Πτωχή Ωοθηκική Ανταπόκριση
- Εξατομικευμένες θεραπείες IVF
- Κατάψυξη όλων των εμβρύων (freeze all)
- Υποστήριξη ωχρινικής φάσης και αποτυχίες Εμφύτευσης των Εμβρύων
- Διατήρηση Γονιμότητας – κατάψυξη ωαρίων

Χρυσοί χορηγοί του Συμποσίου ήταν το ΙΑΣΩ και η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life – IASO, ενώ Αργυροί Χορηγοί, ήταν η Ferring Φαρμακευτικά, η Merck και η MSD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ