ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγωτό που προστατεύει την καρδιά από Ιταλούς επιστήμονες!

Οι Ιταλοί ως γνωστόν φημίζονται για τα παγωτά τους και ήρθαν να μας εκπλήξουν για ακόμη μια φορά με τις λαχταριστές δημιουργίες τους! Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως πράγματι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης δημιούργησαν ένα «ειδικό» παγωτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα!

Παγωτό που προστατεύει την καρδιά από Ιταλούς επιστήμονες!

Το παγωτό περιέχει πολυφαινόλες, ουσίες με αντιοξειδωτική δράση που αποδεδειγμένα προστατεύουν από την καρδιοπάθεια, των καρκίνο και τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το παγωτό τους ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει τα κύτταρα της καρδιάς από τη φθορά.

bigstock Ice cream With Knick knackery 5088374

Οι επιστήμονες επέλεξαν να συγκεντρώσουν τις πολυφαινόλες συγκεκριμένα σε παγωτό επειδή (ορθώς) σκέφτηκαν ότι είναι ένα προϊόν ελκυστικό για τους καταναλωτές αλλά επίσης επειδή οι αντιοξειδωτικές ουσίες αντέχουν περισσότερο στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο πλαίσιο σχετικού πειράματος, οι επιστήμονες έδωσαν το «ειδικό» παγωτό –το οποίο περιείχε κακάο, εκχύλισμα φουντουκιού και πράσινο τσάι, προϊόντα πλούσια σε πολυφαινόλες– σε 14 εθελοντές. Για λόγους σύγκρισης, τους έδωσαν και ένα μπολ «συμβατικό» παγωτό. Αφού οι εθελοντές απόλαυσαν τη λιχουδιά, οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα οξειδίου του αζώτου στον οργανισμό τους –σύνθετη ουσία που διατηρεί υγιείς τις αρτηρίες– και διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν αυξημένα. Επίσης, παρατηρήθηκε βελτίωση στην κυκλοφορία του αίματος και στην αντοχή τους, σε σύγκριση με όταν κατανάλωσαν το «συμβατικό» παγωτό.

Τα αποτελέσματα του πειράματος δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Nutrition.

Μέχρι να φτάσει στα χέρια σας το ευφυές δημιούργημα, μπορείτε να παίρνετε τις πολύτιμες πολυφαινόλες από τη διατροφή σας, καταναλώνοντας ελαιόλαδο, μαύρη σοκολάτα και κακάο, κόκκινο κρασί και ξηρούς καρπούς.

Δείτε κι αυτό:

Πολυφαινόλες: Από ποιες παθήσεις προστατεύουν και πού θα τις βρείτε