ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χειρουργεία νοσ. Ζακύνθου: Όλα καλώς, αποφάνθηκε το κλιμάκιο του Αττικόν

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου Ζακύνθου και δη των χειρουργείων, δεν παρουσίασε απόκλιση από τα τηρούμενα πρωτόκολλα λειτουργίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, μετά από την επίσκεψη κλιμακίου του νοσοκομείου Αττικόν. Δύο μήνες μετά το λουκέτο των χειρουργείων με αφορμή τον θάνατο μίας γυναίκας 41 ετών, ακόμη δεν μπορεί να προκύψει κάποιο συμπέρασμα.

Χειρουργεία νοσ. Ζακύνθου: Όλα καλώς, αποφάνθηκε το κλιμάκιο του Αττικόν

Ειδικότερα, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη , κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού από το Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟ", μετέβη στο Γενικό νοσοκομείο Ζακύνθου, με κύριο σκοπό να βοηθήσει στην επαναλειτουργία των χειρουργείων όσο αφορά στην επιστημονική και πρακτική έκφανση αυτής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το επίπεδο επικοινωνίας του κλιμακίου με το προσωπικό του νοσοκομείου υπήρξε πολύ καλό, όπως επίσης και το επίπεδο συνεργασίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ και συνεχίζεται:

«Διαπιστώθηκε η υψηλή κατάρτιση του προσωπικού και η τήρηση της ορθής πρακτικής που εφαρμόζεται στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όσον αφορά στους διενεργούμενους ελέγχους οι οποίοι διεξήχθησαν, σύμφωνα με τις προτάσεις του προέδρου της επιτροπής διενέργειας ελέγχων, αυτοί έχουν ολοκληρωθεί και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου έχει πιστοποιηθεί από τους κατασκευαστές παρουσία των μηχανικών του Δημοσίου.

Θα πρέπει να τονισθεί, ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός δεν παρουσίασε απόκλιση από τα τηρούμενα πρωτόκολλα λειτουργίας, δεδομένου και των συντηρήσεων που είχαν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Ως εκ τούτου, η υπόθεση για προβλήματα του υπάρχοντος εξοπλισμού δεν συνάδει με την πραγματικότητα.

Περαιτέρω η λειτουργία τόσο των έκτακτων όσο και των τακτικών χειρουργείων, έγκειται στην τυπική επιβεβαίωση της υλοποίησης των προτάσεων που ετέθησαν, από την επιτροπή διενέργειας ελέγχων.

Τέλος το Δ.Σ. του Νοσοκομείου θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο το Υπ. Υγείας όσο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ¨ΑΤΤΙΚΟ" και ιδιαίτερα το επιστημονικό προσωπικό αυτού για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία του».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Ψάχνουν πάλι για εξιλαστήρια θύματα στο νοσ. Ζακύνθου - Εμπλοκή Κοντονή στην υπόθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ