ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονόμου για Φολέγανδρο: Να καταλογιστούν ευθύνες - Ανίκανη η ηγεσία του υπ. Υγείας

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου, για να σχολιάσει το τραγικό περιστατικό της Φολεγάνδρου όπου μία 57χρονη έχασε την ζωή της από μητρορραγία, τονίζοντας πως «η ανικανότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στοιχίζει ανθρώπινες ζωές».

Οικονόμου για Φολέγανδρο: Να καταλογιστούν ευθύνες - Ανίκανη η ηγεσία του υπ. Υγείας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής:

«Προκαλεί και εξοργίζει πλέον ολόκληρη την κοινωνία η αδιαφορία, με την οποία αντιμετωπίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου, 57χρονη γυναίκα ξεψύχησε αβοήθητη στη Φολέγανδρο, επειδή δεν υπήρχε γιατρός για την παροχή βοήθειας. Η γυναίκα βρέθηκε στο έλεος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, καθώς θα μπορούσε να είχε σωθεί αν υπήρχε ένας γιατρός στο νησί των 750 κατοίκων.

Την ίδια ώρα ο γνωστός «Υπουργός του Facebook» κ. Πολάκης ασχολούνταν με τα συνήθη ξεσπάσματα μίσους που τον χαρακτηρίζουν, αντί να επιδιώκει να λύνει προβλήματα στο χώρο της υγείας που αποδεικνύονται δυστυχώς μοιραία.

Η Νέα Δημοκρατία ζητάει την άμεση και πλήρη διερεύνηση του θέματος, τον καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν και βεβαίως την κάλυψη των απαραίτητων υγειονομικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα και ειδικά στα νησιά μας. Μέχρι πότε άραγε θα πληρώνουν οι πολίτες την ανικανότητα αυτών που μας κυβερνούν;».

Διαβάστε ακόμη:

Φολέγανδρος: Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή του ΕΚΑΒ για την απώλεια της 57χρονης