ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα θα οργανώσει το 2018 τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

Τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2018 θα αναλάβει η Ελλάδα, μετά από αίτημα του υπουργείου Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Η Ελλάδα θα οργανώσει το 2018 τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από το 2004. Μέχρι σήμερα 14 χώρες έχουν αναλάβει από τον Π.Ο.Υ. την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού της και φέτος διοργανώτρια χώρα ήταν το Βιετνάμ.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) είναι ο αρμόδιος για την προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών και την εξεύρεση και διατήρηση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα μας ώστε να εξασφαλίζεται αυτάρκεια αλλά και ασφάλεια των μεταγγίσεων.

Να σημειωθεί, ότι αντιπροσωπεία του Ε.ΚΕ.Α. παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2017 στο Ανόι, Βιετνάμ, και σε ειδική τελετή η Πρόεδρος του φορέα κυρία Χάρις Ματσούκα, παρέλαβε τη σημαία για τη διοργάνωση του 2018 στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το υπουεργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, «Η ανάληψη της διοργάνωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 αποτελεί τιμή για τη χώρα μας και μια λαμπρή ευκαιρία για τη διεθνή προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς της. Επίσης, η διοργάνωση εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια όλου του έτους, που θα κορυφωθούν στις 14 Ιουνίου, θα πολλαπλασιάσει το μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία και θα συνδράμει αποφασιστικά στη σταθερή προσπάθεια για τη μεταστροφή του αιμοδοτικού πληθυσμού σε 100% συστηματικούς εθελοντές.

Η χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση και τη λιτότητα που βιώνει επί 7 συνεχή έτη, έχει σταθερή αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών και είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., η πρώτη χώρα διεθνώς σε αριθμό αιμοδοτών ανά πληθυσμό, παρότι συμπεριλαμβάνεται ακόμα σημαντικός αριθμός δοτών αντικατάστασης (συγγενικό περιβάλλον ασθενών)».

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2017: «Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά.»

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δημιουργεί Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ