ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Merck: Επένδυση μαμούθ σε ερευνητικά προγράμματα για την Καινοτομία στη Γονιμότητα

Με το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ, η φαρμακευτική Merck, επιχορηγεί ερευνητικά προγράμματα για την Καινοτομία στη Γονιμότητα για το 2017 (Grant For Fertility Innovation).

Merck: Επένδυση μαμούθ σε ερευνητικά προγράμματα για την Καινοτομία στη Γονιμότητα

Ειδικότερα, η Merck, μία κορυφαία εταιρεία στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας, ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες, τη δέσμευσή της να επιχορηγήσει με 1.25 εκατ. ευρώ για το 2017, σε ερευνητικά προγράμματα του τομέα της γονιμότητας, υποστηρίζοντας την προώθηση της ιατρικής επιστήμης μέσω της Επιχορήγησης για την Καινοτομία στη Γονιμότητα (Grant for Fertility Innovation - GFI).

Έχοντας παρουσιαστεί ως η πρώτη από τις Επιχορηγήσεις της Merck για την Καινοτομία το 2009, το GFI της Merck ενθαρρύνει την καινοτομία και υποστηρίζει τους επιστήμονες να υλοποιούν προγράμματα που θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν στην επόμενη σημαντική ανακάλυψη στον τομέα θεραπείας της γονιμότητας. Φέτος, η Τελετή Απονομής της Επιχορήγησης για την Καινοτομία στη Γονιμότητα περιελάμβανε την ανακοίνωση του Βραβείου Merck Lifetime Achievement στην Καινοτομία για τη Γονιμότητα.

Για να αναδειχθεί η πεποίθηση της Merck στην πρόοδο μέσω της καινοτομίας, οι αποδέκτες του GFI ανακοινώθηκαν σε μια τελετή στο συνέδριο European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE), το οποίο φέτος διεξάγεται στη Γενεύη της Ελβετίας. Τα προγράμματα που αναδείχθηκαν ως νικητήρια πραγματικά αντικατοπτρίζουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα του προγράμματος, καθώς η έρευνα εκτείνεται από την Ιταλία μέχρι τη Βραζιλία.

Ο καθηγητής Bruno Lunenfeld, ομιλητής στην τελετή GFI 2017, τιμήθηκε με το Bραβείο Merck Lifetime Achievement για το επαναστατικό του έργο από το 1954 στον τομέα γονιμότητας. Στην τελετή, παρουσίασε μία ανασκόπηση σχετικά με την ανακάλυψη ανθρώπινων γοναδοτροπινών από ούρα μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών.

«Τα πρωτοποριακά επιτεύγματα του καθηγητή Lunenfeld στον τομέα της γονιμότητας αποτελούν τεράστια έμπνευση για εμάς στη Merck. Η κατανόηση του εύρους της συμβολής του αποτελεί σημαντική παρακίνηση. Για περισσότερα από 60 χρόνια, η πείρα και η εμπειρία του έχουν συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειές μας να βελτιώσουμε την ποιότητα φροντίδας των ασθενών», δήλωσε η Belén Garijo, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Merck και Healthcare CEO, παρουσιάζοντας τον καθηγητή Lunenfeld με το Βραβείο Merck Lifetime Achievement.

Οι επενδύσεις σε έρευνα μέσω του GFI είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής καινοτομίας του βιοφαρμακευτικού κλάδου της Merck και της αναζήτησης αυξημένων ποσοστών επιτυχίας στη θεραπεία της γονιμότητας. Στο φετινό GFI, επιλέχθηκαν δύο νικητήρια προγράμματα από 46 παγκόσμιες προτάσεις με κοινό στόχο την προώθηση του τομέα γονιμότητας. Το GFI ξεκίνησε το 2009 και είναι αφιερωμένο στο μετασχηματισμό καινοτόμων προγραμμάτων μεταγραφικής έρευνας στη γονιμότητα σε συγκεκριμένες λύσεις, με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των θεραπειών γονιμότητας. Η Merck ανακοίνωσε τους βραβευθέντες με το GFI 2017 κατά τη διάρκεια της τελετής:

- Endometrial Notch pathway as a novel target for improving implantation efficiency; Luisa Campagnolo, PhD

- Pharmacogenetic algorithm for individualized controlled ovarian stimulation (iCOS) in assisted reproductive technology cycles; Caio Parente Barbosa, MD, PhD, MS and Matheus Roque, MD.

Σχετικά με την Επιχορήγηση για την Καινοτομία στη Γονιμότητα (Grant for Fertility Innovation - GFI)

Η Merck ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος GFI το 2009 για να υποστηρίξει την προώθηση της επιστήμης και των καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της γονιμότητας. Αυτή η επιχορήγηση απονέμεται κάθε χρόνο σε μετασχηματισμένα ερευνητικά προγράμματα που δυνητικά μπορούν να βελτιώσουν το ποσοστό γεννήσεων παιδιών (LBR) προς όφελος των ασθενών. Κάθε πρόγραμμα είναι «τυφλό» (χωρίς να είναι γνωστό το όνομα των ερευνητών ή η χώρα προέλευσης) και αξιολογείται από μία επιτροπή ειδικών με βάση πέντε κριτήρια: υποστήριξη για την αύξηση του ποσοστού γεννήσεων παιδιών· καινοτόμος έρευνα επιστημονική αιτιολογία σκοπιμότητα και πρακτική χρησιμότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Μία νέα Πένα Γονιμότητας ενέκρινε η ΕΕ, προϊόν της Merck

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ