ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η παχυσαρκία οδηγεί στην οστεοπόρωση

Η παχυσαρκία οδηγεί στην οστεοπόρωση

Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι τα άτομα με μικρό σωματικό βάρος ήταν αυτά που κινδύνευαν περισσότρο από οστεοπόρωση, μια νέα έρευνα όμως φέρνει τα πάνω κάτω, υποδεικνύοντας ότι η παχυσαρκία μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου.

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ορισμένοι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι, έχουν κρυμμένο λίπος στα οστά τouς, γεγονός που θα μπορούσε να τα καταστήσει αδύναμα και ευάλωτα σε κατάγματα.

Η ομάδα του Harvard Medical School στη Βοστόνη πραγματοποίησε απεικονιστικές εξετάσεις σώματος σε 106 παχύσαρκους, αλλά υγιείς άντρες και γυναίκες. Οι απεικονιστικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ορισμένοι άνθρωποι φέρουν λίπος σε κρυμμένα μέρη, όπως το ήπαρ, οι μύες και ο μυελός των οστών, καθώς και στην κοιλιά, στους μηρούς ή τους γλουτούς.

Η Dr. Miriam Bredella, που πραγματοποίησε την εργασία, δήλωσε ότι ενδεχομένως σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται άνθρωποι με σχήμα μήλου, που έχουν βάρος στη μέση, αφού μια σπονδυλική στήλη γεμάτη λίπος δεν θα είναι τόσο δυνατή.

Δεδομένου ότι κανείς δεν διαλέγει πού θα συσσωρευτεί το βάρος, η μόνη απάντηση είναι να μένουμε αδύνατοι, δήλωσαν οι ερευνητές.

Πηγή: Λόγω Διατροφής

Διαβάστε ακόμη:

Οστεοπόρωση: Οι 6 απλοί τρόποι για να την προλάβετε

Γιατί η παχυσαρκία είναι νόσος

Τα υπέρβαρα παιδιά αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης ως ενήλικες

 

BEST OF NETWORK

PlusQueen