ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. Γεωργιάδης: Πόσες ΤΟΜΥ λειτουργούν τελικά και με πόσους εργαζόμενους;

Το θέμα της λειτουργίας και στελέχωσης των ΤΟΜΥ, επαναφέρει με ερώτησή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο αντιπρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Α. Γεωργιάδης: Πόσες ΤΟΜΥ λειτουργούν τελικά και με πόσους εργαζόμενους;

Στην ερώτηση, ο κ. Γεωργιάδης υπενθυμίζει ότι ο υπουργός Υγείας είχε εξαγγείλει ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα λειτουργούσαν 239 Το.Μ.Υ. και για την κάλυψη των θέσεων των μονάδων αυτών θα προσλαμβάνονταν περίπου 3.000 άτομα.

Ειδικότερα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 ο υπουργός Υγείας δήλωνε ότι εντός διμήνου θα λειτουργούσαν οι πρώτες 75 Το.Μ.Υ. Αλλά ακόμα τίποτα δεν φαίνεται να δρομολογείται, αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Βάσει των παραπάνω, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ερωτά τον αρμόδιο υπουργό πόσες Το.Μ.Υ. λειτουργούν σήμερα, ποιος είναι ο αριθμός του υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτές και τι πληθυσμό ευθύνης έχουν ήδη καλύψει.

Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης:

«Τον Απρίλιο του 2017 ο Υπουργός Υγείας, κ. Ξανθός ανακοίνωσε στα Μ.Μ.Ε. ότι θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.) και ότι για την κάλυψη των θέσεων των μονάδων αυτών θα προσληφθούν περίπου 3.000 άτομα. Στις 19 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Υγείας δηλώσε ότι εντός διμήνου θα λειτουργήσουν οι πρώτες 75 Το.Μ.Υ.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πόσες Το.Μ.Υ. λειτουργούν σήμερα.

- Ποιος είναι ο αριθμός του Υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτές.

- Τι πληθυσμό ευθύνης έχουν ήδη καλύψει».

Διαβάστε ακόμη:

Μπαργιώτας: Οδεύουμε προς δεύτερη προκήρυξη για προσλήψεις ιατρών στις ΤΟΜΥ



Ξανθός: Έτοιμες 5 από τις 17 ΤΟΜΥ σε Μακεδονία-Θράκη, έργα 25 εκατ. ευρώ & νέο νοσ. στην Κομοτηνή