ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας & πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας & πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Παναττική στάση εργασίας έχει εξαγγείλλει για σήμερα 11:00-15:00 η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 12 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «νέες δυσμενείς εξελίξεις» στον τομέα της δημόσιας Υγείας, αναφέροντας ότι «οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθορίζουν για άλλη μία φορά ότι ο χρόνος εργασίας με συνεχείς συμβάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το 24μηνο».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι οι αποφάσεις του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου «για τους επικουρικούς γιατρούς είναι συγγνωστή πλάνη» και «για το επικουρικό προσωπικό, πλην γιατρών, η απόφαση είναι εξίσου δυσμενής καθ' ότι εντάσσει το προσωπικό στο άρθρο 7 παράγραφος 2 του Π.Δ. 164/2004 με βάση το οποίο εξοφλούνται τα δεδουλευμένα έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, αλλά οι συμβάσεις από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά θεωρούνται άκυρες».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εκδόθηκε επίσης απόφαση του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που «θεωρεί ότι οι συμβάσεις έργου του πρώην εργολαβικού προσωπικού υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας και αθροίζονται στο 24μηνο απασχόλησης».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση πια έχει μόνο ένα δρόμο. Νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης του μισθού και της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων. Την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθ' ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου».