ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Χριστούγεννα ιδανική εποχή για να βελτιώσουν τα παιδιά τα αγγλικά τους

Τα Χριστούγεννα ιδανική εποχή για να βελτιώσουν τα παιδιά τα αγγλικά τους

Κάθε φορά στις διακοπές των Χριστουγέννων οι γονείς έχουν πάντοτε το ίδιο δίλημμα, να αφήσουν τα παιδιά τους να ξεκουραστούν και ανενόχλητα να απολαύσουν όσο γίνεται περισσότερο το παιχνίδι τους, ή να συνδυάσουν κάποιες ώρες παιχνιδιού μαζί με διάβασμα και επαναλήψεις ώστε να μην έχουν μαθησιακά κενά;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση, γιατί οι γιορτές αποτελούν μια θαυμάσια ευκαιρία να οργανώσουμε αυτοσχέδιες δραστηριότητες και να κάνουμε τη μάθηση στα αγγλικά παιχνίδι.

Ας παίξουμε λοιπόν:

1 ) Με το τρίγωνο για τα κάλαντα, μπορούμε να παίξουμε με το παιδί ένα παιχνίδι ακουστικής διάκρισης φωνημάτων όπως:
«Χτύπα το τρίγωνό σου μία φορά όταν ακούς π.χ. το D στην αρχή της λέξης και δύο φορές όταν ακούς το T, στην αρχή της λέξης».
Επίσης, μπορούμε να κάνουμε κατάτμηση λέξεων σε συλλαβές λέγοντας στο παιδί να χτυπήσει το τρίγωνό του τόσες φορές, όσα είναι τα τμήματα της λέξης.

2) Με την κάλτσα του Άγιου Βασίλη, μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι μνήμης. Βάζουμε στην κάλτσα διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα βγάζουμε από την κάλτσα τα τοποθετούμε σε σειρά, έπειτα τα ανακατεύουμε και προσπαθούμε να τα βάλουμε ξανά στην αρχική τους θέση. Ακόμη, με τα ίδια αντικείμενα μπορούμε να φτιάξουμε μια προφορική ιστορία για να εξασκήσουμε το speaking, συνδυάζοντάς τα με όποιο τρόπο θέλουμε σύμφωνα με τη φαντασία μας.

3 ) Με τα χαρτιά περιτυλίγματος των δώρων, μπορούμε να φτιάξουμε κολάζ κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια και εξασκώντας τη λεπτή κινητικότητα με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Επίσης, μπορούμε να κάνουμε εξάσκηση στην ορθογραφία κατασκευάζοντας από το χαρτί πολύχρωμα αγγλικά γράμματα και φτιάχνοντας λέξεις με ευχές για τις γιορτές. Τα παιδία παίζει αλλά και μαθαίνει… γιατί το παιχνίδι αποτελεί πάντα τον πιο αποτελεσματικό τρόπο μάθησης για όλα τα παιδιά πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με την λάμψη των Χριστουγέννων.

Καλά Χριστούγεννα & χαρούμενη νέα χρονιά!!!

Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου ψυχολόγος / επιστημονική υπεύθυνη www.specialenglish.gr

Διαβάστε ακόμη:

 Οι οδηγίες του ΚΕΠΚΑ για τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Μαθησιακές δυσκολίες: Συμβουλές προσέγγισης των παιδιών για ομαλή σχολική χρονιά

Μην αφήσετε το «σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου» να χαλάσει τη μαγεία των εορτών!

BEST OF NETWORK

PlusQueen