ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαργιώτας: Η υπόθεση Novartis βάζει τη λειτουργία της δημοκρατίας σε επικίνδυνες ατραπούς

«Η υπόθεση Novartis βάζει τη λειτουργία της δημοκρατίας σε επικίνδυνες ατραπούς» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κων. Μπαργιώτας σε συνέντευξή του στον Ηλία Κανέλλη στον «Αθήνα 984».

Μπαργιώτας: Η υπόθεση Novartis βάζει τη λειτουργία της δημοκρατίας σε επικίνδυνες ατραπούς

«Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ανεχθεί σκιές με αφορμή την υπόθεση Novartis. Από τη στιγμή που το ζήτημα ετέθη στο τραπέζι, πρέπει να διαλευκανθεί, ειδικά αν πρόκειται για συκοφαντία. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εάν επιτρέψουμε να μπούμε σε μια διαδικασία πολτικών διώξεων, όπου ο καθένας κατηγορεί κάποιον, διενεργεί μια προανακριτική επιτροπή και τον στέλνει στο δικαστήριο ή τον κρατάει ως κατηγορούμενο και ύποπτο για τα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να κερδίσει εν τω μεταξύ τις εκλογές, μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς που δεν έχουν σχέση με τη λειτουργία τη δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Μπαργιώτας.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Ένα αφορά την περίοδο υπουργίας του κ. Αβραμόπουλου, γιατί πριν το 2010 έγινε ό,τι έγινε σε αυτή τη χώρα με τα φάρμακα. Το 2009 η φαρμακευτική δαπάνη ήταν 5.1δις€, τεράστια με όλους τους όρους και η μεγαλύτερη κατά κεφαλήν στην Ευρώπη. Από την άλλη, ο κ. Λοβέρδος ήταν στο Υπουργείο από το 2010 έως 2012 όταν η Novartis και όλες οι άλλες εταιρίες του κλάδου έχασαν το 50% του τζίρου τους, γιατί η δαπάνη από τα 5.1δις€ κατέβηκε στα 2.4δις€ μέσα σε λίγα χρόνια. Εκείνη την εποχή οι φαρμακευτικές εταιρίες, οι γιατροί και οι συντεχνίες βρίζανε εν χορώ και τις κυβερνήσεις και τον κ.Λοβέρδο, ακριβώς επειδή μείωνε τις τιμές. Εκείνη την εποχή εταιρίες σαν την Novartis απειλούσαν ότι θα φύγουν από τη χώρα, αν κοπεί η φαρμακευτική δαπάνη, και μαθαίνουμε τώρα ότι ταυτοχρόνως έδιναν και μίζες. Μπορεί να συμβαίνει κι αυτό, όμως κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει το κίνητρο».

Κλείνοντας, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Κανέλλη για πιθανή συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «Ο εθνολαϊκισμός και ο λαϊκισμός είναι ο εχθρός είτε προέρχεται από την κυβέρνηση - που έχει και με το παραπάνω - είτε προέρχεται από τη δεξιά εκδοχή της. Νομίζω ότι η διαχωριστική γραμμή που πρέπει να βάλει ο χώρος μας και πρέπει να μπαίνει από όλους τους πολιτικούς χώρους είναι η γραμμή που χωρίζει την πολιτική από τον λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό. Αυτό είναι υπεράνω πολιτικών διαχωρισμών στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει ξεφύγει και απειλεί την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. Κανένας μας δεν πρέπει να συνεργαστεί ή να δικαιώσει τους λαϊκισμούς και τους τυχοδιωκτισμούς, οι οποίοι πηγαίνουν τη χώρα πίσω».

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός για υπόθεση Novartis:Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα δούμε εάν υπάρχουν και ποινικές



Αποστολίδης: Η υπόθεση Novartis να μη γίνει άλλοθι για επιβολή νέων μέτρων

Ξανθός: Σκάνδαλο πολλών δεκάδων δισ. η υπόθεση Novartis - Η επίσημη δήλωση της εταιρείας