ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Οι Έλληνες της διασποράς, σημαντικό «χαρτί» στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας

To σημαντικό ρόλο των Ελλήνων της διασποράς, στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας της χώρας μας τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην ομιλία του στο 3ο Forum Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

ΙΣΑ: Οι Έλληνες της διασποράς, σημαντικό «χαρτί» στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα, για τον Τουρισμό Υγείας ,με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων, από το χώρο της υγείας και του τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, έκανε την ομιλία του, μέσω Skype καθώς παρευρίσκεται στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου συμμετέχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου, από οργανώσεις Ελλήνων ομογενών, μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αμερική, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, πρόκειται να έχει σημαντικές επαφές, με εκπροσώπους από το χώρο του τουρισμού και της υγείας καθώς και με παράγοντες της ομογένειας ,όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης Π. Γαλάτουλας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κ. Χανιωτάκης, με τους οποίους θα συζητήσει τις ιδιαιτερότητες της Αμερικανικής αγοράς και τις προοπτικές, για την προσέλκυση τουριστών ασθενών στη χώρα μας.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η χώρα μας έχει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την καταστήσουν έναν ισχυρό παίκτη στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού υγείας. Μπορούμε να προσελκύσουμε ασθενείς υψηλού επιπέδου και να κρατήσουμε στην Ελλάδα, τα καλύτερα μυαλά της χώρας τους Έλληνες επιστήμονες. Η Ελληνική ομογένεια έχει συνδράμει σημαντικά στην προσπάθειά μας, για την προώθηση του τουρισμού υγείας. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα και το ισχυρό δέσιμό τους, με τις πατρογονικές ρίζες, αποτελούν τον ισχυρό μας σύμμαχο, στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως έχοντας τους Έλληνες ομογενείς συμμάχους, θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε ακόμη:

Ο Γ. Πατούλης νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού



ΠΕΙΚ: Οι Ιδιωτικές Κλινικές αναζητούν ασθενείς του εξωτερικού...

ΙΣΑ: Ο τουρισμός υγείας, στρατηγικός παίκτης στη σκακιέρα της ανάπτυξης

Πατούλης: Η Ελλάδα σημαντικός παίκτης στον τουρισμό υγείας στην Ινδία & Ασία

Οι Λουτροπόλεις & η Ιαματική Ιατρική δυνατό «χαρτί» του τουρισμού Υγείας

Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Τα εξειδικευμένα χειρουργεία προσώπου δυνατό «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού

Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από την παγκόσμια αγορά των 40 δισ. ευρώ