ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βασ. Οικονόμου σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο τομέας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης υγείας Βασίλης Οικονόμου.

Ο Βασ. Οικονόμου σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ο βουλευτής, θα παραβρεθεί σε σύσκεψη του Τομέα Υγείας στις 18:30, στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης (Μιχαήλ Καλού 6).

Θέμα της συνεδρίασης θα είναι το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ για την Πρωτοβάθμια Υγεία και η νέα αρχιτεκτονική για τις Υγειονομικές Περιφέρειες και το Νέο Μοντέλο Οργάνωσης των Νοσοκομείων.

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο κ. Οικονόμου όσο και ο έτερος Τομεάρχης κ. Ιάσων Φωτήλας, πολλές φορές έχουν στηλιτεύσει το εγχείρημα της κυβέρνησης αναφορικά με την ΠΦΥ και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας.

«Οι ΤΟΜΥ χωρίς αμφιβολία, αποτελούν κορυφαίο παράδειγμα κατασπατάλησης ευρωπαϊκών πόρων, σε μία περίοδο που η χώρα μας έχει ανάγκη σοβαρής και αποτελεσματικής διαχείρισής τους, εν μέσω τρίτου μνημονίου», επεσήμανε πριν λίγο καιρό ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας: «Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε τα 150 εκατομμύρια ευρώ που δέσμευσε από το ΕΣΠΑ για την συγκεκριμένη επιλογή, να τα αξιοποιήσει βελτιώνοντας τα Κέντρα Υγείας (που σήμερα βρίσκονται σε πλήρη αποσύνθεση) και τελικά να δημιουργήσει ένα πραγματικό και καθολικό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας σ’ όλη τη χώρα. Ακόμη, οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, ανικανότητα, έλλειψη σχεδιασμού και, κατά συνέπεια είναι ελάχιστο το ενδιαφέρον από τους ιατρούς για συμμετοχή. Είναι πλέον φανερό ότι, όπως όλα τα ζητήματα, έτσι και την Υγεία, ο πρωθυπουργός την αντιμετωπίζει με επικίνδυνο ερασιτεχνισμό».

Διαβάστε ακόμη:

Επαναπροκηρύσσονται τον Απρίλιο οι θέσεις ιατρών στις Τοπικές Μονάδες Υγείας



Ξανθός: Νέα μονάδα ΟΚΑΝΑ στον Πύργο, δομές ΤΟΜΥ & σύντομα ένας γιατρός στην Αμαλιάδα

Εγκανιάστηκε η 1η ΤΟΜΥ στα Καμίνια με μήνυμα Ξανθού: Η ΠΦΥ βιώσιμη μεταρρύθμιση

Οικονόμου: Με τις ΤΟΜΥ δημιουργείται κομματικός στρατός...

Αλ. Τσίπρας: Οι ΤΟΜΥ αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας