ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Αθηνών: Συνεργασία για την ανάδειξη της ελληνικής & κινεζικής παραδοσιακής Ιατρικής

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Eurochinese Development P.C, και του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, του νέου ολιστικού wellbeing destination spa Euphoria Retreat καθώς και της Bian Que Pharmaceutical, υπεγράφη πριν μερικές ημέρες στην Αθήνα.

 

Ιατρικό Αθηνών: Συνεργασία για την ανάδειξη της ελληνικής & κινεζικής παραδοσιακής Ιατρικής

Το Μνημόνιο έγινε πράξη, με αφορμή το Συνέδριο Παραδοσιακής Κινέζικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, με τίτλο “CHINESE MEDICINE CONFERENCE 2018, Integrative Medicine” και με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η διατήρηση, ανάδειξη και ανάπτυξη της πλούσιας κληρονομιάς της κινεζικής και της ελληνικής ιατρικής παράδοσης σε συνδυασμό με την υποστήριξη των υπαρχόντων ερευνητικών και νοσοκομειακών φορέων των δύο χωρών. Παράλληλα, η εφαρμογή των παραδοσιακών ιατρικών μελετών και κλινικών θεραπειών θα συνδυάζεται με την εκπαίδευση, την έρευνα, την αποκατάσταση της υγείας, την καλλιέργεια των βοτάνων και την παραγωγή «έτοιμων» παραδοσιακών φαρμάκων που θα απευθύνονται στον ιατρικό τουρισμό, συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό τα «παραδοσιακά» χαρακτηριστικά ιατρικής των δύο χωρών. Επιπλέον, θα ενθαρρύνεται η ολιστική προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης και η πορεία προς την ευεξία και την ευζωία μέσα από εναλλακτικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός.

Ο κος Φώτης Προβατάς, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας & Διευθύνων Σύμβουλος της EUROCHINESE DEVELOPMENT P.C, Πρώην Εντεταλμένος Δήμου Αθηναίων για την Οικονομική Συνεργασία με τη Λ. Δ. Κίνας, δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή του Μνημονίου Επιχειρηματικής Στρατηγικής Συνεργασίας στον τομέα της Παραδοσιακής Ελληνικής και Κινεζικής Ιατρικής από τέσσερις επιχειρηματικούς φορείς της Κίνας και της Ελλάδας μεγάλου επιχειρηματικού και επιστημονικού κύρους – και μάλιστα με την παρουσία και στήριξη υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων της Παραδοσιακής Ιατρικής της Κίνας όπως ο πρώην Υφυπουργός Παραδοσιακής Ιατρικής και νυν Πρόεδρος της Κινεζικής Εταιρείας Κινεζικής Ιατρικής κ. Wang Guoqiang και ο Ακαδημαϊκός και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Βελονισμού Καθηγητής Liu Baoyan – στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα για τις δυνατότητες της Ελληνο-Κινεζικής Επιχειρηματικής και Επιστημονικής Συνεργασίας. Πολύ περισσότερο που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκπεφρασμένη επιδίωξη της κινεζικής πλευράς είναι η έξοδος στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, στα πλαίσια της επίσημης κινεζικής πολιτικής των Νέων Δρόμων του Μεταξιού «Ένας Δρόμος, μια Ζώνη». Με επικεφαλής το Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας και με σοβαρή προσπάθεια και προεργασία κάθε φορά, η ελληνική επιχειρηματική οικογένεια προχωρεί, με επιτυχείς συνέργειες ελληνικών εταιρειών όπως η συγκεκριμένη, σε αναβαθμισμένες συνεργασίες σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας και της επιστήμης, με αντίστοιχους κινεζικούς φορείς του ιδιωτικού και του κρατικού τομέα.»

Από την πλευρά του ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή του συγκεκριμένου Μνημονίου Συνεργασίας, θα αποτελέσει ένα πολύτιμο και απτό σύμμαχο στο αναπτυξιακό σχέδιο «One Belt, One Road». Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μέσω της υπογραφής αυτού του μνημονίου γίνεται ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στο πεδίο της ιατρικής, της εκπαίδευσης και του φαρμάκου, αξιοποιώντας έτσι την μακρά παράδοση των δύο χωρών στους τομείς αυτούς. Βασικός στόχος του ομίλου μας είναι η άμεση δημιουργία στην Ελλάδα του πρώτου κέντρου – σημείου αναφοράς της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής (TCM). Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας αυτής, θα δοθεί η ευκαιρία στη χώρα για την απόκτηση ενός ακόμα συγκριτικού πλεονεκτήματος στο πεδίο του Ιατρικού Τουρισμού».

Η κυρία Μαρίνα Εφραίμογλου, ιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Euphoria Retreat, δήλωσε σχετικά: «Με το Μνημόνιο Συνεργασίας εγκαινιάζεται μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και υποστήριξης που θα συμβάλει στην ανάδειξη των κοινών αξιών των δύο πολιτισμών και των δεσμών της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής του Ιπποκράτη με την Κινέζικη Ιατρική. Η στρατηγική αυτή κίνηση δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα ευκαιρία για μακρόχρονη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά μια ουσιαστική δυνατότητα να μετατρέψει τη θεωρία της παραδοσιακής ιατρικής και έρευνας σε πράξη. Στόχος μας είναι η Κινέζικη Ιατρική να γίνει γνωστή στην Ελλάδα και μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών, να αναπτυχθεί περαιτέρω ο κλάδος της υγείας, της ευεξίας και των εναλλακτικών θεραπειών, ενισχύοντας την ανάδειξη της Ελλάδας σε προορισμό ευεξίας, με στόχο να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες από την Κίνα».

Ο κος Zhang Yuan Ye, Πρόεδρος της Dian Que Pharmaceutical, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τις συζητήσεις με τους Έλληνες εταίρους. Η εταιρεία μας, Bian Que Pharmaceutical, βασισμένη στην πολιτική της κυβέρνησής μας «Ένας δρόμος, Μία ζώνη» και στην υποστήριξη των υψηλόβαθμων κρατικών και επιστημονικών στελεχών της αποστολής μας, υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με πολύ σημαντικούς Έλληνες εταίρους. Προχωρούμε άμεσα στην επιχειρηματική συνεργασία μας για την ανάπτυξη της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι για τη βιωσιμότητα του project και πολύ αισιόδοξοι για την πορεία του».

Διαβάστε ακόμη:

Ιατρικό Αθηνών: Πάνω από 250 πρωτοποριακές επεμβάσεις για ρινικό διάφραγμα

Ιατρικό Αθηνών: Μοναδικός ιδιωτικός πάροχος Υγείας στο πρόγραμμα της ΕΕ «EVOTION»ΙΣΑ: Οι Έλληνες της διασποράς, σημαντικό «χαρτί» στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας

10ο Διεθνές Συνέδριο Κινεζικής Ιατρικής & Βελονισμού: Για μία καλύτερη Ιατρική

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Στηρίζει το νέο Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης

10 χρόνια Ιατρικό Περιστερίου: 200 θέσεις εργασίας - Περίθαλψη σε μισό εκατ. πολίτες