ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Cana Laboratories γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης

Η Dr. Schär και η Cana Laboratories γιορτάζουν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης (16 Μαΐου) διοργανώνοντας μια μαγειρική εκδήλωση τo Σάββατο, 19 Μαΐου από τις 11:00-14:00 στον πολυχώρο Μύρτιλο Καφέ. 

Η Cana Laboratories γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την κοιλιοκάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Food Blogger Θέμις Καρδιόλακα, θα μοιραστεί τα μικρά μυστικά της παρασκευάζοντας απολαυστικά αρτοσκεύασματα με το νέο αλεύρι της Schär Mix B-Mix Pane, ενώ οι επισκέπτες θα γευτούν νόστιμες δημιουργίες και σνακ χωρίς γλουτένη από τη Dr. Schär.

Tο αλεύρι για ψωμί Schär Mix B-Mix Pane, xάρη στη νέα σύνθεση του με ρυζάλευρο, ρυζάλευρο ολικής και άλευρο φακής, είναι ένα απλό και εύκολο στο χειρισμό αλεύρι για την παρασκευή γευστικού σπιτικού ψωμιού με ή χωρίς χρήση φόρμας. Η ζύμη παρασκευάζεται πιο εύκολα και το ψήσιμο παραμένει σταθερό. Στη νέα συνταγή, το αλεύρι λούπινου αντικαταστάθηκε από το αλεύρι φακής και ρυζάλευρο ολικής, για μεγαλύτερη απόδοση ιχνοστοιχείων. Επίσης, το νέο Mix B - Mix Pane περιέχει λιγότερο αλάτι (-20%), ζάχαρη (-65%), λιπαρά (-18%) και κορεσμένα λιπαρά οξέα (-33%).

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στο link.

Σχετικά με την κοιλιοκάκη

H κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μία χρόνια ανοσο-εξαρτώμενη φλεγμονή του λεπτού εντέρου, η οποία πυροδοτείται από την έκθεση στη γλουτένη σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα. Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.

Η κοιλιοκάκη πολύ συχνά είναι ασυμπτωματική και για το λόγο αυτό πολλοί αργούν να διαγνωσθούν. Βάσει στατιστικών υπολογίζεται ότι 1 στους 100-200 πάσχει από κοιλιοκάκη, ωστόσο η πλειοψηφία παραμένει αδιάγνωστη με συνέπεια να υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες της νόσου. Η νόσος μπορεί να θεραπευτεί μέσω υιοθέτησης μιας διατροφής από την οποία απουσιάζει παντελώς η γλουτένη.

Σχετικά με τη Dr. Schär

Η εταιρεία Dr. Schär εδρεύει στη Βόρειο Ιταλία και απολαμβάνει μια εξαιρετική φήμη σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως εξειδικευμένη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, ελεύθερων γλουτένης. Η εταιρεία έχει αναλάβει την ευθύνη της ανάπτυξης λύσεων για όλους εκείνους τους οποίους είναι απαραίτητη η τήρηση μιας δίαιτας, ελεύθερης γλουτένης (εντεροπάθειες από δυσανεξία στη γλουτένη, ερπητοειδής δερματίτιδα, κ.ά.) και κατέχει από την ίδρυσή της το 1922 ηγετική θέση στο χώρο της στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Σχετικά με την Cana Laboratories

H Cana Laboratories είναι μια ελληνική εταιρεία που από την ίδρυση της το 1928, παρασκευάζει και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υγείας στην ελληνική αγορά, αποτελώντας τον έμπιστο συνεργάτη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς των Φαρμακευτικών Προϊόντων, των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, της Ειδικής & Κλινικής Διατροφής, της Βρεφικής Φροντίδας, των Συμπληρωμάτων Διατροφής & Βιταμινών, των Καλλυντικών & Δερμοκαλλυντικών. Η εργοστασιακή μονάδα της Cana Laboratories διαθέτει γραμμές παραγωγής που λειτουργούν με αυστηρές προδιαγραφές και παράγουν προϊόντα ιδιαίτερων απαιτήσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Διατροφή χωρίς γλουτένη: 9 τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα (pics)

Σε διαδικασία εκσυγχρονισμού τα εργαστήρια CANA με απόφαση Ξανθού

Καινοτόμο σύστημα κατάλυσης καρκινικών όγκων από την Cana