ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ισότιμα και στην Ασία - Από την υγεία μέχρι τον ιατρικό τουρισμό

Τις σημαντικές προοπτικές της χώρας μας στην αγορά της Ασίας τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή έναρξης του Ελληνοκινέζικου Φαρμακευτικού Forum Ιπποκράτεια, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

ΙΣΑ: Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ισότιμα και στην Ασία - Από την υγεία μέχρι τον ιατρικό τουρισμό

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης διμερών οικονομικών σχέσεων με τις χώρες της Ασίας και εδικά με την Κίνα και μίλησε για τη διεύρυνση των συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών στον ιατροφαρμακευτικό τομέα.

Επίσης ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στον τουρισμό υγείας που αποτελεί έναν τομέα που η χώρα μας έχει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του ιατρικού τουρισμού, αφού διαθέτει σειρά από πλεονεκτήματα που το επιτρέπουν, όπως είναι για παράδειγμα το συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική επάρκεια και εμπειρία του ιατρικού προσωπικού μαζί με τις σύγχρονες υποδομές υγείας», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο κ. Πατούλης, ο τουρισμός υγείας αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, αρκεί οι φορείς να κινηθούν άμεσα και στοχευμένα, ώστε η Ελλάδα να διεικδικήσει με αξιώσεις σημαντικό κομμάτι από την πίτα των 40 δις ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το εξαιρετικό επιστημονικό και εξειδικευμένο δυναμικό της Ελλάδας, το μοναδικό τοπίο, η βιοποικιλότητα, οι 750 ιαματικές πηγές αλλά και η δυναμική της Ομογένειας, μπορούν να βοηθήσουν στην ανάδειξη της χώρας μας σε έναν αξιοσημείωτο και υπολογίσιμο τουριστικό και ιατρικό προορισμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Ιατρικός τουρισμός: Σημαντική διοργάνωση στην Αθήνα υπό την αιγίδα ΙΣΑ & ΚΕΔΕ



ΕΛΙΤΟΥΡ: Ολοταχώς, προς χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον ιατρικό τουρισμό

Ο Γ. Πατούλης νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού

ΠΕΙΚ: Οι Ιδιωτικές Κλινικές αναζητούν ασθενείς του εξωτερικού...

ΙΣΑ: Ο τουρισμός υγείας, στρατηγικός παίκτης στη σκακιέρα της ανάπτυξης

Πατούλης: Η Ελλάδα σημαντικός παίκτης στον τουρισμό υγείας στην Ινδία & Ασία

Οι Λουτροπόλεις & η Ιαματική Ιατρική δυνατό «χαρτί» του τουρισμού Υγείας

Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Τα εξειδικευμένα χειρουργεία προσώπου δυνατό «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού

Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από την παγκόσμια αγορά των 40 δισ. ευρώ