ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία Ευρωκλινικής & Laser Vision

Σε στρατηγική συνεργασία με το εξειδικευμένο κλινικό και ερευνητικό ινστιτούτο οφθαλμολογίας LaserVision, προχώρησε η Ευρωκλινική Αθηνών, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας που παρέχει.

Στρατηγική συνεργασία Ευρωκλινικής & Laser Vision

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρωκλινική Αθηνών επεμβάσεις αιχμής για τη θεραπεία καταρράκτη.

Τις επεμβάσεις πραγματοποίησε ο ίδιος ο Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, καθηγητής οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για επεμβάσεις καταρράκτη με χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, με μικροσκοπικές τομές, ένθεση τορικών φακών (δηλαδή με διόρθωση αστιγματισμού), και κυρίως άμεση επιστροφή των ασθενών στην καθημερινή τους δραστηριότητα, φεύγοντας από την κλινική μετά από 1-2 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις αυτές που πραγματοποιούνται πλέον και στην Ευρωκλινική Αθηνών γίνονται με προεργασία βασισμένη στο πλέον εξελιγμένο σύστημα προεπεμβατικών μελετών παγκοσμίως, διαδικασία για την οποία είναι γνωστή η επιστημονική ομάδα του Δρ. Κανελλόπουλου και πρωτοπόρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Εφαρμόζονται ειδικές μετρήσεις ακόμη και με laser για να καθορίσουν τον αστιγματισμό με πολλαπλές τεχνολογίες, ειδικοί αλγόριθμοι υπολογισμού του ενδοφακού καθώς και χρήση του πιο εξελιγμένου ενδοφακού που εμπεριέχει και αστιγματισμό.

Για τη στρατηγική αυτή συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, κ. Αντώνης Βουκλαρής δήλωσε: «Για εμάς είναι στρατηγική προτεραιότητα η εξασφάλιση και προσφορά στον πολίτη υπηρεσιών υγείας ύψιστης ποιότητας, τόσο σε ιατρικό δυναμικό, όσο και σε τεχνολογία αιχμής. Η Ευρωκλινική Αθηνών παραμένει κορυφαία επιλογή στην προτίμηση του κόσμου και τώρα, η συνεργασία μας με το LaserVision δημιουργεί έναν ακόμα λόγο γι’αυτό.»

Από την πλευρά του ο Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που συμβάλλουμε στις υπηρεσίες αιχμής του οφθαλμολογικού τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών. Με την εξαιρετική επιστημονική ομάδα της, καθώς και με τους συνεργάτες μας χειρουργούς-οφθαλμίατρους, θα αποτελέσει έναν απ’ τους πυλώνες παροχών οφθαλμολογικής υγείας, τόσο κλινικά αλλά όσο και επιστημονικά για την Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια.»

Σχετικά με τη LaserVision

Tο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Laservision, δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια, σε ένα ευρύ πεδίο διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών υπηρεσιών. Η επιστημονική μας ομάδα εξασφαλίζει με σχολαστικότητα την οφθαλμολογική αξιολόγηση και θεραπεία, σε ολόκληρο το φάσμα της, από την απλή συνταγογράφηση γυαλιών και φακών επαφής, έως τις πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και επεμβάσεις για άτομα όλων των ηλικιών.

Καινοτόμο και αναγνωρισμένο παγκοσμίως για την ερευνητική του πρωτοπορία, το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο, συμβαδίζει με τις τελευταίες εξελίξεις, τόσο στον διαγνωστικό, όσο και στον επεμβατικό τομέα, αποτελώντας παράλληλα ένα υπερσύγχρονο κέντρο αναφοράς για τον εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής που διαθέτει και την υψηλή ποιότητα της φροντίδας που παρέχει στους ασθενείς του, με σεβασμό προς τις ανάγκες τους.

Στις βασικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας Laservision περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση χειρουργών-οφθαλμιάτρων από όλο τον κόσμο (προσφάτως και συναδέλφων στις ΗΠΑ). H παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τεχνογνωσίας πραγματοποιείται από διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους 10 σημαντικότερους οφθαλμιάτρους διεθνώς, σύμφωνα με τελευταία έρευνα του έγκριτου Βρετανικού Οφθαλμολογικού περιοδικού The Ophthalmologist.
Το Laservision είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2015.

Σχετικά με την Ευρωκλινική

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών και για τα οποία πιστοποιήθηκε ως το 1ο στην Ελλάδα και την Ευρώπη «Patients Friendly Hospital».

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα και με ISO 9001:2015.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Ευρωκλινική Αθηνών, το υπερσύγχρονο Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής da Vinci SI



Νέο εξειδικευμένο Ιατρείο Ιλίγγου από την Ευρωκλινική Αθηνών

Μικροεπεμβατική τεχνική θυρεοειδούς χωρίς νυστέρι από την Ευρωκλινική Αθηνών

Ευρωκλινική Αθηνών: Πιστοποιητικό «Centers of Excellence»