ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε για δεύτερη φορά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Την παραίτησή του, και μάλιστα για δεύτερη φορά, υπέβαλε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Στέφανος Καρακόλιας.

Παραιτήθηκε για δεύτερη φορά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Ο κ. Καρακόλιας έστειλε το σχετικό έγγραφο στον υπουργό Υγείας στις 23 Αυγούστου, ενώ ένα μήνα νωρίτερα, στις 22 Ιουλίου, ο Ανδρέας Ξανθός είχε λάβει το πρώτο έγγραφο υποβολής παραιτήσεως.

Ο Στ. Καρακόλιας εφόσον παρήλθε ένας μήνας όπως τυπικά ορίζεται, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν έλαβε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο που να την κάνει αποδεκτή, υπέβαλε εκ νέου αίτημα.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος και εμμένει στην απόφασή του, ενώ σήμερα αναμένεται να βρεθεί στο Νοσοκομείο για να χαιρετήσει τους εργαζόμενους.

Οι λόγοι της παραίτησης του σχετίζονται με διοικητικά ζητήματα, και συγκεκριμένα όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Διοικητής της μονάδας υγείας στο Διδυμότειχο, υπέγραφε εντάλματα στη θέση του επίσης παραιτηθέντος πρώην υποδιοικητή του ΠΓΝΑ Σταύρου Τζωίδη.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για τον ορισμό νέου υποδιοικητή στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Η θητεία του Στέφανου Καρακόλια που έχει πτυχίο Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, λήγει επισήμως το 2019.

Ο Στέφανος Καρακόλιας κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή, εφόσον το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν λειτουργεί διοικητικά αυτόνομα, και υπάγεται στο ΠΓΝΑ (Αλεξανδρούπολης).

Παρότι πολλοί αποδίδουν τις δυσλειτουργίες του νοσοκομείου στη σύνδεσή του με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αυτή αποφασίστηκε το 2011 και δεν συνιστά απόφαση της σημερινής κυβέρνησης.

Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει επίσης έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια για τα επείγοντα περιστατικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, απαντώντας πρόσφατα στη Βουλή σε επερώτηση της ΝΔ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Έχετε 120 κλίνες και υπηρετούν 140 νοσηλευτές. Δεν έχετε πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Ο λόγος που δυσλειτουργεί δεν οφείλεται στο ότι είναι συνδεδεμένο με την Αλεξανδρούπολη. Όμως είναι γεγονός ότι η ενοποίηση δεν προσέφερε τίποτα. Και τα χρόνια που κυβερνούσατε εσείς, χρησιμοποιούσατε αυτή την διασύνδεση, που δεν το έχουμε κάνει εμείς, για να παίρνετε προσωπικό από το Διδυμότειχο και να το στέλνετε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Πηγή: e-evros.gr