ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία με... κότες έξω από το υπουργείο Υγείας

Κλουβιά με... κότες και κοκόρια έστησε η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας για τις ελαστικές σχέσεις στο ΕΣΥ.

Διαμαρτυρία με... κότες έξω από το υπουργείο Υγείας

Στα κλουβιά με τα κοκόρια είχαν κρεμάσει την επιγραφή «κυβέρνηση εσωτερικού» και σε αυτά με τις κότες έγραφαν «κυβέρνηση εξωτερικού», θέλοντας δείξουν πώς συμπεριφέρεται η κυβέρνηση εντός και εκτός συνόρων.

Εν όψει... εορτών, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στόλισαν και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους. Αντί για στολίδια κρέμασαν κάρτες που γράφουν «μισθοί πείνας», «διαλυμένος εξοπλισμός», και άλλες περιγραφές της κατάστασης στο ΕΣΥ.

Στο «στόχαστρο» των συνθημάτων βρέθηκαν, όπως πάντα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Στη στάση εργασίας μετέχουν οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) με αιχμή τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ, με τους χιλιάδες συμβασιούχους που καλύπτουν διαρκείς ανάγκες αλλα «παραμένουν σε καθεστώς ανασφάλειας».

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων, μονιμοποίηση του προσωπικού που σήμερα εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αυξήσεις μισθών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

4649229 640x427