Μεγάλη καινοτομία της P&G με τη νέα πάνα για πρόωρα βρέφη

Πρέπει να αναπτυχθούν έξω από τη μήτρα, και αυτό σημαίνει ότι συχνά μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Πώς λοιπόν μπορούν να παραμείνουν υγιή και να έχουν μία καλή ποιότητα ζωής; Με τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος στην εντατική μονάδα που φιλοξενούνται, καθώς και τη φροντίδα των μαιών μπορούν να προσαρμοστούν σταδιακά. Άλλωστε, η επιστήμη κάνει βήματα προκειμένου να τα βοηθήσει να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Περισσότερα για το θέμα μας είπε η Emmanuelle Bégué (*), η οποία είναι leader στην Επιστημονική Επικοινωνία σε όλη την Ευρώπη και τη Γαλλία για την Pampers. Με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης πάνας για πρόωρα μωρά, καθώς και τη δωρεά πάνω από 250.000 Pampers Preemie Protection στα μαιευτήρια της χώρας, που πραγματοποίησε πρόσφατα η δημοφιλής εταιρεία, το onmed.gr μίλησε μαζί της για αυτήν την καινοτομία.

Τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν τα πρόωρα νεογνά;

Τα πρόωρα μωρά είναι πιο ευάλωτα, καθώς πρέπει να αναπτυχθούν έξω από τη μήτρα. Ο εξωτερικός κόσμος μπορεί να προκαλέσει άγχος και να διαταράξει την ανάπτυξή τους. Η επιδερμίδα τους δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένη, είναι πολύ εύθραυστη, και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον περιβάλλοντα θόρυβο. Ο ύπνος και η ηρεμία είναι κρίσιμης σημασίας για την κατάλληλη ανάπτυξη τους. Επίσης, η ανάπτυξη των μυοσκελετικών, πνευμονικών, πεπτικών και αυτόνομων συστημάτων εξαρτάται από την τοποθέτηση τους στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Έχουμε σχεδιάσει αυτή την ειδική πάνα (P-3) σε συνεργασία με μαίες των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών για να ελαχιστοποιήσουμε τις διαταραχές κατά την τοποθέτησή της, όταν φοριέται στο μωρό με στόχο να εξασφαλίσει την υγεία και την ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών. Είχαμε εκτενείς συνομιλίες με μαίες από αρκετές χώρες που συνέβαλαν στα βασικά χαρακτηριστικά που οδήγησαν στη δημιουργία του P3.

Πώς προέκυψε η ιδέα για την πάνα για πρόωρα μωρά; Γιατί αποτελεί καινοτομία;

Συνεργαστήκαμε με μαίες της ΜΕΝΝ για να δημιουργήσουμε την Pampers Preemies P-3 πάνα, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα πιο ευάλωτα πρόωρα βρέφη που ζυγίζουν από μόλις 800 γραμμάρια. Αυτή η καινοτομία ήταν μια πολύ αναγκαία βελτίωση στις ΜΕΝΝ με τις τρέχουσες πάνες preemie, όπως οι μαίες τόνισαν συχνά έπρεπε να κόψουν ή να διπλώσουν την πάνα ή να αυτοσχεδιάσουν με διάφορους τρόπους για να κάνουν την πάνα κατάλληλη ακόμα για το μικρότερο πρόωρο μωρό.

2

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει;

Αυτό το μικρό μέγεθος είναι προσαρμοσμένο στις ειδικές ανάγκες των πρόωρων μωρών. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί για να προσαρμόσει τη θέση του μωρού και να βοηθήσει στην εφαρμογή της κατάλληλης φροντίδας. Το σχήμα του ταιριάζει απόλυτα μεταξύ των ποδιών και συμβάλλει στην υγιή του ανάπτυξη.

Πείτε μας λίγα λόγια για την τεχνολογία των Pampers Preemie Protection;

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πάνας P-3 περιλαμβάνουν:

Πυρήνα με Καμπυλωτή Εφαρμογή: Η μικρότερη πάνα μας έχει 34% στενότερο περίγραμμα και εφαρμόζει με καμπύλη πυρήνα που ταιριάζει μεταξύ των ποδιών και βοηθά στην υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης.

Απαλά Ελαστικά Τελειώματα: Τα τελειώματα της πάνας τυλίγονται απαλά γύρω από τα ευαίσθητα ποδαράκια του μωρού, βελτιώνοντας την άνεση.

Περιμετρικό Κλείσιμο: Οι πλαϊνές ταινίες εφαρμόζουν κυκλικά και τα υλικά είναι εξίσου απορροφητικά στο μπροστινό και το πίσω μέρος, δίνοντας στις μαίες την ευελιξία να τοποθετούν την πάνα εύκολα, χωρίς να διαταράσσουν το μωρό.

Περιμετρική απορροφητικότητα: Η ίδια απορροφητικότητα στην εμπρός και την πίσω πλευρά διευκολύνει την αλλαγή πάνας σε κάθε θέση του μωρού.

3

Γιατί να εμπιστευτούν τα Pampers οι μαμάδες; Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν για τη φροντίδα των πρόωρων βρεφών;

Για 50 χρόνια, τα Pampers εμπνεύστηκαν από τα μωρά για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των μωρών και των γονέων τους. Οι 700 ερευνητές μας ακούνε και συνεργάζονται με τους γονείς, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τις οργανώσεις που σχετίζονται με τα μωρά για να κατανοήσουν τις ανάγκες τους και να βρουν τις καλύτερες λύσεις.

Περισσότερο από το 90% των μαιών (93%) συμφώνησαν ότι το μέγεθος P-3 της πάνας Preemie ήταν το κατάλληλο και ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ασφαλή για τα μωρά.

Η πλειονότητα (86%) των μαιών πίστευε επίσης ότι η βέλτιστη εφαρμογή της πάνας έκανε μια εξαιρετική ή πολύ καλή δουλειά για την προώθηση της σωστής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, πάνω από εννέα στους δέκα (93%) συμφώνησαν ότι ο στενότερος καβάλος της πάνας συμβάλει στη σωστή ανάπτυξη του ισχίου.

(*) Emmanuelle Bégué, Scientific Senior Communication Manager, Europe Baby Care