ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκκαθάριση αρχείων στο υπουργείο Υγείας

Ορίστηκαν οι υπάλληλοι που θα «νοικοκυρέψουν» το αρχείο της Αριστοτέλους.

Εκκαθάριση αρχείων στο υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», τις... εκκαθαριστικές επιχειρήσεις θα αναλάβουν ούτε ένας ούτε δύο, αλλά πάνω από 65 υπάλληλοι!

Για παράδειγμα, στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού νομικών προσώπων, η τακτοποίηση του αρχείου ανατέθηκε σε 9 υπαλλήλους, ενώ άλλοι τόσοι θα κάνουν την ίδια δουλειά στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Συνολικά, έχουν οριστεί υπάλληλοι για την εκκαθάριση του αρχείου σε 21 διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, οι δεκάδες υπάλληλοι θα πρέπει να ελέγξουν όλο το αρχειακό υλικό και να το ταξινομήσουν σε τρεις κατηγορίες - καταστρεπτέο, διατηρητέο και ενεργό. Θα πρέπει, δε, να έχουν ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία έως τις 29 Μαρτίου 2019, όπως ορίζει η σχετική απόφαση.

Αφότου ολοκληρωθεί η τακτοποίηση και ταξινόμηση των αρχείων, θα πρέπει να ενημερωθούν οι προϊστάμενοι των αντίστοιχων διευθύνσεων, οι οποίοι και θα αποφασίσουν τι θα πάει για... ανακύκλωση και τι θα διατηρηθεί. Η εποπτεία όλης αυτής της διαδικασίας έχει ανατεθεί στον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Τεχνικής Υποστήριξης.

Η εκκαθάριση αφορά τόσο το αρχείο της εκάστοτε οργανικής μονάδας όσο και αυτό που φυλάσσεται στην κεντρική υπηρεσία.