ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεα κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας

Νεα κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας

Αιχμή της διαμαρτυρίας οι επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων πρώην εργολαβικών υπαλλήλων στον «Άγιο Σάββα» και άλλα νοσοκομεία.

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» καταγγέλλει τη διοίκηση οτι προκήρυξε εσωτερικό διαγωνισμό για την καθαριότητα, και οι ήδη υπηρετούντες στο συγκεκριμένο τομέα κινδυενεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Το σωματείο υποστηρίζει μάλιστα, πως στις αρχές του χρόνου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευθεί να δοθεί ενίαια λύση για όλα τα νοσοκομεία.

Στις περισσότερες μονάδες του ΕΣΥ υπηρετούν συμβασιούχοι στην καθαριότητα. Οι συμβάσεις έχουν ήδη παραταθεί μια φορά και οι εργαζόμενοι ζητούν νέα παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ωσότου υπάρξει ενιαία προκήρυξη.

Έτσι, οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα» κατηγορούν τη διοίκηση οτι αυθαιρετεί «ενώ θα έπρεπε να ζητά τη μονιμοποίηση των καθαριστριών οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Το σωματείο - με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ - έχει κηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου από τις 6 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι και προγραμματίζει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 8.30 το πρωί της ίδιας μέρας.

Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Δρομοκραΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, που υποστηρίζουν ότι λήγουν οι συμβάσεις του πρώην εργολαβικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, φύλακες) το οποίοι οδηγείνται σε απόλυση.