ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2.500 παιδιά στην αναμονή για μια οικογένεια

Ψηφιακό σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

2.500 παιδιά στην αναμονή για μια οικογένεια

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να εφαρμοστεί το νέο ψηφιακό σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η ίδια είπε πως με το νέο σύστημα και το νέο νομοθετικό πλαίσιο, η αναμονή για τους υποψήφιους ανάδοχους γονείς και δεν θα υπερβαίνει τους 6 με 8 μήνες.

Κάθε χρόνο διεκπεραιώνονται περίπου 35 υιοθεσίες παιδιών, ενώ οι αιτήσεις φτάνουν και τις 200. Έτσι, οι υποψήφιοι θετοί γονείς, αλλά και τα παιδιά μέσα στα ιδρύματα, περιμένουν χρόνια...

Σύμφωνα με την κ.Φωτίου, «περίπου 2.500 παιδιά περιμένουν μέσα στα ιδρύματα, τα οποία όσο άρτια και να λειτουργούν δεν υποκαθιστούν την οικογένεια».

Η ίδια ανέφερε ότι το φηφιακό σύστημα θα διασυνδέσει όλα τα ιδρύματα της χώρας, ενώ προανήγγειλε εκπαίδευση όλων των υποψήφιων ανάδοχων και θετών οικογενειών. Αναφέρθηκε ακόμη σε προγράμματα «επαγγελματικής αναδοχής» παιδιών με αναπηρίες αλλά και σε ενέργειες που θα γίνουν ώστε να περιοριστεί η παραμονή εγκαταλελειμμένων παιδιών σε νοσοκομεία και μαιευτήρια.

Διαβάστε επίσης:

75 ασυνόδευτα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Βρέθηκε χώρος – άγνωστο πότε θα υποδεχτεί τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των παιδιατρικών νοσοκομείων