ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Δεν ρώτησαν τους γιατρούς για τα θέματα του πολυνομοσχεδίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας είναι ο δεύτερος φορέας που αντιδρά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

ΙΣΑ: Δεν ρώτησαν τους γιατρούς για τα θέματα του πολυνομοσχεδίου

O μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας καταγγέλλει οτι ουδέποτε ενημερώθηκε για το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο ρυθμίζει μια σειρά από μείζοντα ζητήματα του χώρου της Υγείας.

Οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της Αθήνας κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «οτι δεν σεβάστηκε τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν κάλεσε σε διάλογο τους θεσμικούς φορείς».

«Το υπουργείο Υγείας, αγνοεί για μία ακόμα φορά, προκλητικά τους Ιατρικούς Συλλόγους και νομοθετεί κεκλεισμένων των θυρών», σχολιάζουν πηγές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Προηγήθηκε η έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος χαρακτήριστε αναχρονιστικές και «πελατειακές» τις προωθούμενες διατάξεις. Οι φαρμακοποιοί ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν τον έλεγχο των φαρμακείων και να πραγματοποιηθεί διαβούλευση για τα κριτήρια ελέγχου. Απαιτούν ακόμη να ενταχθούν στις ρυθμίσεις οι παραπάνω προτάσεις τους και επιφυλάσσονται για τις επόμενες κινήσεις τους.

Με το νομοσχέδιο καταργείται το ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικαθίσταται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ιδρύεται το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών ενώ ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών.

«Παράπονα» για τον αποκλεισμό τους από τη διαβούλευση του νομοσχεδίου έχουν εκφράσει ανεπισήμως και άλλοι φορείς υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας

Άρχισαν οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο - τι υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί