ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το υπουργείο απαγορεύει το ιδιωτικό έργο στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, έντονες αντιδράσεις

Πλήρη αλλά όχι αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ θέλουν οι πανεπιστημιακοί.

Το υπουργείο απαγορεύει το ιδιωτικό έργο στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, έντονες αντιδράσεις

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, περιέχει μεταξύ όλων των άλλων διατάξεων και την απαγόρευση του ιδιωτικού έργου για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς που στελεχώνουν πανεπιστημιακές κλινικές και εργαστηρία ενταγμένα στο ΕΣΥ. Προβλέπονται μάλιστα και κυρώσεις, για όσους έχουν παράλληλη απασχόληση.

Έντονα αντιδρούν οι πανεπιστημιακοί, που υποστηρίζουν οτι με τη διάταξη αυτή διαχωρίζονται οι καθηγητές ιατρικής από όλους τους άλλους καθηγητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ασκούν επαγγελματικές δραστηριότητες εφ’ όσον καλύπτουν τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις.

«Η επιθετική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ενάντια στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, μόνο αρνητικά αποτελέσματα για την κοινωνία μπορεί να έχει, τόσο για το κλινικό όσο και για το εκπαιδευτικό και το ερευνητικό έργο», αναφέρουν.

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ των Ιατρικών Σχολών της χώρας ζητούν να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου και να αντικατασταθεί από άλλο που θα επιτρέπει την πλήρη ή μερική αλλά όχι αποκλειστική απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών. Ζητούν επίσης διάλογο με την κυβέρνηση για το ρόλο των πανεπιστημιακών και την αναβάθμιση των αντίστοιχων κλινικών.