ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H νεότητα είναι στάση ζωής

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Η Νεότητα στη μέση ηλικία», στέλνοντας το μήνυμα ότι «η νεότητα είναι στάση ζωής».

H νεότητα είναι στάση ζωής

Πάνω από 1100 άνδρες και γυναίκες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες των διακεκριμένων επιστημόνων που συμμετείχαν στην ημερίδα, αποδεικνύοντας την ανάγκη του κοινού για έγκυρη και άμεση ενημέρωση.

Για άλλη μια φορά οι λέξεις κλειδιά σε όλες τις ομιλίες ήταν ΠΡΟΛΗΨΗ και NEOTHTA, ενώ επισημάνθηκε ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, και ότι είναι δική μας απόφαση να επιλέξουμε πόσων ετών είμαστε!

Οι ομιλητές, παθολόγοι, δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί, γεννετιστές, καρδιολόγοι, οδοντίατροι, γυναικολόγοι, ογκολόγοι, φαρμακοποιοί, βιολόγοι, διαιτολόγοι και ψυχολόγοι, παρουσίασαν θέματα όπως "Η ολιστική προσέγγιση για καλύτερη ποιότητα ζωής", "Η πρόληψη του καρκίνου στη μέση ηλικία ", "Ορμονικές μεταβολές και γήρανση της επιδερμίδας", "Κοσμετολογικές λύσεις σε εξειδικευμένες απαιτήσεις της επιδερμίδας", "H καθαρή Vitamine C στην υπηρεσία της επιδερμίδας: Θρέψη, λάμψη, νεότητα","Pro Skin Digital Detox: Eπανεκκίνηση, Eπαναφόρτιση Αναζωογόνηση", "Αναζωογονητικές θεραπείες κατώτερου γεννητικού συστήματος με υαλουρονικό οξύ", "Σύγχρονη μέθοδος ανόρθωσης του γυναικείου κόλπου", "Η σημασία της αρμονίας στην ομορφιά", "Το mindfulness στη διατροφή", "Ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής στην αντιγήρανση", "Τα βότανα στην υπηρεσία της υγείας και της νεότητας", "Ιαματική Ιατρική" , "Στοχεύμενα πρωτόκολλα για πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων που συνοδεύουν το γήρας", "Ο ρόλος της Επεμβατικής Ακτινολογίας στην αντιμετώπιση των αρτηριακών και φλεβικών παθήσεων", "Μη επεμβατικές θεραπείες αντίγηρανσης", "Η συμβολή του χαμόγελου στη νεότητα","Η ευτυχία οδηγεί στη νεότητα", "SEX: το κλειδί για τη μακροζωία", “Η αξία του γέλιου στη ζωή μας", κ.ά. Στα διαλείμματα των ομιλιών οι παρευρισκόμενοι έκαναν ασκήσεις Face yoga και Βreath workout.

Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Κυβερνήτης της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης LIONS Νοτ. Ελλάδας και νήσων για την περίοδο 2018-2019 κύριος

Kωνσταντίνος Λυμπέρης, ο οποίος στο πλαίσιο στήριξης των κοινωνικών δράσεων της Οργάνωσης χαιρέτησε την ημερίδα και παράλληλα ενημέρωσε το κοινό για τις ανθρωπιστικές και τις κοινωνικές της δράσεις με κύριο στόχο τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Πρόσθεσε επίσης ότι όλες αυτές οι δράσεις στηρίζονται σε πέντε βασικούς πυλώνες: το περιβάλλον, την πείνα, την όραση, τον παιδικό καρκίνο και τον διαβήτη. Τέλος αναφέρθηκε στη σημαντική βοήθεια των Διεθνών Lions κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στο Μάτι, καθώς επίσης και στις τρείς κινητές μονάδες που κυκλοφορούν σε Ελλάδα και Κύπρο.

ATH 0278

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε και η Ερευνήτρια Διατροφογενετικής/ Διατροφογενομικής, Ιδρύτρια του DNANUTRICOACH®, κυρία Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, η οποία αναφέρθηκε στην έννοια του Healthy Lifestyle-Υγιεινού τρόπου ζωής και την πολυπαραγοντική φύση του. Όπως εξήγησε εκτός από τις απόλυτα μετρήσιμες έννοιες, όπως είναι η διατροφή, η άσκηση και ο ύπνος, ο υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει επίσης και την ευεξία, την ευδαιμονία και την ευτυχία μας, που δεν μετριούνται μεν με τα ίδια κριτήρια αλλά καθορίζουν εξίσου την ποιότητα της ζωής μας και τη μακροβιότητά αυτής. Επίσης αναφέρθηκε στον Ευρωπαικό Οργανισμό Ιατρικής του τρόπου ζωής (European Lifestyle Medicine Organization) και τη βαρύτητα που δίνει πλέον η ιατρική κοινότητα παγκοσμίως στην πρόληψη και στις αλλαγές του τρόπου ζωής για την επίτευξη μακροπρόθεσμης υγείας. Ανακοινώνοντας τα διατροφογενομικά αποτελέσματα της έρευνάς της επεσήμανε την ευεργετική δράση της κατανάλωσης έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στην αλλαγή έκφρασης γονιδίων που σχετίζονται με τη φλεγμονή.Τέλος παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα αποτελέσματα βρίσκουν κλινική εφαρμογή με τη μέθοδο DNANUTRICOACH®, μια μέθοδο 3 σε 1, η οποία ξεκινώντας από δείγμα σάλιου, αναλύει μονάχα τα γονίδια εκείνα που σχετίζονται με τη διατροφή και την άσκηση και έτσι σχεδιάζεται πλάνο δράσης ενδυνάμωσης και αλλαγής συνηθειών μέσω του Food Coaching.

6

Η ημερίδα «Η νεότητα στη μέση ηλικία», που διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης βασισμένη σε μία ιδέα της δημοσιογράφου -συγγραφέα Άννας Μαρίας Παπίρη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, από τις 10.30 το πρωί ως τις 6.30 το βράδυ.

Οι ομιλητές με τη σειρά που μίλησαν, ήταν οι:

Μαρία Καρδάση, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης.

Άννα Μαρία Παπίρη, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Παναγιώτα Σαρακινού, Γενική Ιατρός, Σύμβουλος Αντιγήρανσης

Φλώρα Σταυρίδη, Ογκολόγος

Γεώργιος Γκουμάς, Διευθυντής, Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής Ευρωκλινικής Αθηνών

Αννα Παγούνη md, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος, Διευθύντρια Δερματολογικού τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων, Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Τόλης Γιακουμάκης, Κυτταρικός βιολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής Vichy

Κατερίνα Γιατζόγλου, Συγγραφέας

Κορίνα Τζίμα, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος

Χρυσούλα Γκούσκου, Φαρμακοποιός, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης & Διασφάλισης Ποιότητας Frezyderm

Βεκιάρη Αλεξάνδρα, face yoga specialist

Σπυρίδων Φωτεινός, Χημικός, Φαρμακοποιός, Honorary Chief Scientific Officer Lavipharm S.A.

Λένα Πεταλίδη, Αισθητικός, Κοσμητολόγος

Τζένη Οικονόμου, Fashion Consultant

Παναγιώτα Ρήγα, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος

Ιωάννης Ράπτης, Μαιευτήρας, γυναικολόγος,χειρουργός λαπαροσκόπος, Επιμελητής Α' Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου Allgemeines Krankenhaus Hagen, Παν/μιο Ruhr, Bochum Γερμανίας

Παρασκευάς Κοντοές, Διευθυντής Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής και Laser Nοσοκομείου Υγεία, Καθηγητής και Επισκέπτης Καθηγητής της ISAPS

Ζερβός Κωνσταντίνος, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Νάσια Πασχαλέρη, Διαιτολόγος, Γεροντολόγος

Εμμανουέλα Φωτεινού, Βιολόγος

Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας

Σωτήρης Ν. Νικολόπουλος, PhD, MS Mοριακός Bιολόγος, Γενετιστής

Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan, Επιστημονικός Διευθυντής Ορθοβιοτικής

Νίκος Πτώχης, Ακτινοδιαγνώστης, Επιμελητής Α΄ στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ.Γεννηματάς»

Μαρία Καυρολιγάκη, Σύμβουλος Συνειδητής Αναπνοής

Νίκος Κουβελάς, Οδοντίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Eurodentica

Δημοσθένης Παναγιώτου, Ψυχολόγος

Μαρίνα Μόσχα, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Εύα Ντελιδάκη, Δημοσιογράφος Υγείας-Συγγραφέας, Πιστοποιημένη Συντονίστρια YOGA ΓΕΛΙΟΥ

Τον συντονισμό των ομιλητών έκαναν οι δημοσιογράφοι Μαρία Νικόλτσιου και Χριστίνα Λαμπίρη.