ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο τετ-α-τετ νοσοκομειακών γιατρών με τον υπουργό Υγείας

Εννιά θέματα στην ατζέντα των γιατρών.

Νέο τετ-α-τετ νοσοκομειακών γιατρών με τον υπουργό Υγείας

Το ραντεβού έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Απριλίου, με το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών του λεκανοπεδίου εμφανίζονται αποφασισμένοι να θέσουν ενώπιον της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν την τρέχουσα περίοδο.

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η χρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι (παγίως) τα πρώτα θέματα στην ατζέντα των γιατρών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το ΕΣΥ σταδιακά αποδυναμώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων έμπειρων γιατρών και της αδυναμίας αναπλήρωσής τους.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας είναι ένα ζήτημα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με την καθιέρωση πανελλαδικών εξετάσεων. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεσηκώθηκαν και ήδη το υπουργείο έχει υπαναχωρήσει στο θέμα που αφορούσε τη βαθμολόγηση του τίτλου ειδικότητας.

Οι γιατροί αναμένεται να θέσουν στον υπουργό και το ζήτημα των εφημεριών στο λεκανοπέδιο Αττικής. Με το σημερινό σύστημα εφημέρευσης, τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται μεγάλο όγκο περιστατικών και γεμίζουν ράντζα.

Η ηγεσία του υπουργείου έχει υποσχεθεί νέο σύστημα εφημέρευσης, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό ούτε υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του.

Στη συνάντηση της Τετάρτης, από πλευράς των νοσοκομειακών γιατρών αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που επίσης «ταλαιπωρεί» εδώ και χρόνια το ΕΣΥ: Λόγω ανεπάρκειας προσωπικού, δεκάδες κρεβάτια εντατικής θεραπείας μένουν κλειστά, με αποτέλεσμα πολλοί βαριά ασθενείς να περιμένουν σε λίστες αναμονής.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις του υπουργού.