ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα εφαρμογή επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους

Δημιουργήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών για την παροχή εξ’ αποστάσεως διερμηνείας, μέσω βιντεοτηλεπικοινωνίας.

Νέα εφαρμογή επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους

Με την υπηρεσία «εξ αποστάσεως διερμηνεία και χειλεανάγνωση», οι κωφοί ή βαρήκοοι πολίτες θα μπορούν μεσω βιντεοκλήσης να συνδέονται με διερμηνέα Ιδρύματος και ταυτόχρονα να συνομιλούν με οποιονδήποτε ακούοντα σε πραγματικό χρόνο, όπως ακριβώς συμβαίνει με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που μπορεί κανείς να «κατεβάσει» δωρεάν στο κινητό του και μέσω αυτής να πραγματοποιεί τη βιντεοκλήση.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται σε διάφορες περιπτώσεις διερμηνείας, πχ. για κλείσιμο ραντεβού σε γιατρούς ή άλλους επαγγελματίες, για κάθε είδους πληροφορίες, για επικοινωνία με φίλους, ακόμη και για παραγγελία φαγητού!

Η υπηρεσία λειτουργεί Δευτέρα έως Κυριακή, 24 ώρες το 24ωρο. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής διερμηνέα, εξυπηρετούν οι διερμηνείς βάρδιας.

Στόχος είναι να αρθούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακόης στις καθημερινές τους επικοινωνίες με υπηρεσίες ή άτομα.

Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι, ανεξάρτητα από τον τρόπο κατοικίας τους, και κυρίως όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές όπου η επικοινωνία είναι δυσκολότερη, λόγω έλλειψης διερμηνέων.

Η υπηρεσία - που χαρακτηρίζεται πρωτοποριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο - θα παρουσιαστεί επίσημα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει και επίδειξη της λειτουργίας της. Στην εκδήλωση θα παραστεί η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, καθώς η υπηρεσία δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε αν και πόσο κινδυνεύει η ακοή σας, με τη νέα εφαρμογή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Απώλεια ακοής: Πιο επίκαιρο από ποτέ το πρόβλημα - Πώς θα προστατευτείτε (pics)